Tehno
BOSCH

Ulaže milijarde u kakvoću zraka
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Bosch očekuje da će se u tekućoj godini gospodarski razvoj usporiti. Prema predviđanjima tvrtke, svjetsko će gospodarstvo porasti za samo 2,3 %. Čimbenike koji opterećuju globalno gospodarstvo, među ostalim, čine trgovinski sporovi, visoke razine duga u europskim državama i smanjenje proizvodnje automobila. Unatoč teškoj situaciji u industrijama i regijama koje su važne za Bosch, tvrtka očekuje da će u 2019. prodaja blago premašiti rezultate iz 2018. Prodaja je u prvom tromjesečju ove godine bila gotovo jednaka onoj u prethodnoj godini. Neovisno o tim kratkoročnim izgledima, Grupa Bosch povećava napore u borbi protiv klimatskih promjena i za poboljšanje kakvoće zraka.


„Klimatske promjene nisu znanstvena fantastika; one se doista događaju. Ako Pariški sporazum želimo shvatiti ozbiljno, onda se klimatske aktivnosti ne smiju smatrati samo dugoročnim težnjama. One se moraju odvijati ovdje i sada”, kazao je dr. Volkmar Denner, predsjednik upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH, na tvrtkinoj godišnjoj konferenciji za novinare. „Vrlo ozbiljno shvaćamo zabrinutost ljudi zbog kakvoće zraka u gradovima. Kao predvodnici u području inovacija, želimo pružiti tehnološka rješenja za ekološke probleme.” Denner je uz to dodao: „Zabrane prometa, prosvjedi zbog dizelskog goriva, ‘žuti prsluci‘ i prosvjedi petkom protiv klimatskih promjena pokazuju da tvrtke moraju pokrenuti klimatske aktivnosti i ponuditi nova rješenja za kakvoću zraka u gradovima da bi se stabilizirala društvena atmosfera.”


Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), oko 90 % svjetske populacije udiše toksični zrak. Bosch teži ostvarenju ambicioznoga cilja popravljanja te situacije. M.R.
Najčitanije iz rubrike