Tehno

Hrvatski tenisač Marin Čilić postao ambasador Huaweija
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i Huawei, drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, potpisali su ugovor o suradnji prema kojem je naš proslavljeni i svjetski poznati sportaš postao glavni hrvatski ambasador Huaweija. Marina Čilića ponajprije prepoznajemo kao planetarno popularnog teniskog igrača, a zatim kao skromnog filantropa koji je svoje uspjehe nanizao zahvaljujući strahovitim naporima i kontinuiranom ulaganju u sebe. Upravo takve vrijednosti svih ovih godina na globalnoj razini cijeni i njeguje Huawei, stoga ova suradnja sa sobom nosi i određenu simboliku i snažnu poruku kako su rad, trud i ulaganje ključ uspjeha i savršenstva. Čilić se do sada u svojoj karijeri suočio s iznimnim uspjesima, no i padovima koji su sastavni dio uspjeha, ali i razvoja svakog sportaša i čovjeka. Sa svim životnim izazovima Čilić se uvijek nosio snažno, vjerujući u sebe, te je pritom uvijek čvrsto stajao na zemlji. Životni put Huaweijeva novog ambasadora i sva ljubav koju je utkao u tenis svih nas kao jedinke u društvu može učiti o važnosti dosljednosti, ustrajnosti i jednostavnosti. Zanimljiva činjenica iz Marinove biografije jest ta da nikada u karijeri nije predao meč koji je započeo, a ako bi i izišao na teren usprkos ozljedama, uvijek se borio do kraja, što je rijetkost u današnjem tenisu.


Uz mnoge osvojene turnire Čilić se prije svega u knjigu hrvatskog sporta zlatnim slovima upisao zbog osvajanja US Opena, Davis Cupa te finala Wimbledona i Australian Opena. Na ATP ljestvici trenutno je 11. igrač svijeta. Sve to je i razlog zbog kojeg Čilića na Facebooku, Instagramu i Twitteru prati više od pola milijuna fanova diljem svijeta, a što je, između ostalog razlog više zbog kojeg je Čiliću potreban izvrstan pametni telefon kako bi svojim obožavateljima na digitalnim kanalima pružio još bolje i originalnije iskustvo prilikom uzajamne komunikacije.


“Huawei je vrhunski brend, a novi P30 Pro sjajan telefon. Baterija prati moj dnevni ritam, a to je dosta važno u kontekstu užurbanog svijeta u kojem živimo. Osim toga s iznimnom kamerom mogu zabilježiti svaki važan obiteljski i sportski trenutak i uvijek sam siguran da će fotografije ispasti predivno i profesionalno, a o privlačnoj boji mobitela ne treba ni trošiti riječi. Fascinira me čudesni zum na P30 Pro, ali i senzacionalan bokeh efekt, koji će mi biti od koristi kad objavljujem fotografije na Instagramu”, kazao je Marin Čilić nakon potpisivanja ugovora s Huaweijem istaknuvši i važnost Huaweijeva pametnog sata GT Watch, za koji tvrdi da je nužan za svakoga tko želi pratiti svoje dnevne fizičke aktivnosti, a pogotovo kad je riječ o profesionalnim sportašima.


Suradnja Huaweija i Marina Čilića nastavak je intenzivnih marketinških aktivnosti koje Huawei provodi u svijetu, ali i u našoj regiji. U Sloveniji je Huawei istovremeno uspostavio suradnju s Peterom Prevcem, skijašem skakačem, bivšim svjetskim prvakom i rekorderom, osvajačem Olimpijskih medalja i Kristalnog globusa.
 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike