Kultura
26. FESTIVAL GLUMCA

Župan Božo Galić primio sudionike Festivala
Objavljeno 15. svibnja, 2019.

VUKOVAR

Za vrijeme održavanja 26. Festivala glumca svake godine župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić organizira sada već tradicionalno primanje glumaca.

Ove godine primanje je organizirano u maloj vijećnici Palače Srijem u Vukovaru, a uz župana nazočile su pročelnice Ureda župana i Upravnog odjela za turizam i kulturu Sandra Pinjuh i Marija Budimir.

- Ova kulturna manifestacija postala je jedna od najomiljenijih kod naše publike. Ljudi u našoj županiji vole kazalište i predstave se prate jednako dobro u svim našim gradovima pa i općinama.  Meni je posebno drago što je Festival bio prisutan ovdje svih ovih godina i pomogao duhovnoj obnovi naše županije. Drago mi je da  je vukovarsko-srijemska publika u prilici pogledati najbolje hrvatske predstave, rekao je Galić.

Predsjednica Hrvatskoga društva dramskih umjetnika Perica Martinović istaknula je kako su svuda lijepo primljeni i zbog toga se osjećaju kao domaći, a ne gosti i zaista se trude da ovaj Festival svake godine ima drugačije karakteristike, a sukladno zadanim koncepcijama.

- Ovaj Festival jedini je u svijetu posvećen glumcu i traje već 26 godina, a utemeljen je 1994. godine kako svojevrstan odgovor na srbijansku agresiju na Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju, rekla je Perica Martinović.

Domaćin ovogodišnjega Festivala Žarko Potočnjak rekao je kako je za njega biti domaćin Festivala posebna čast te da ga posebne emocije vežu za Slavoniju još od vremena Domovinskoga rata u kojem je i sam sudjelovao.

Predsjednik Festivalskog vijeća Joško Ševo izrazio je zadovoljstvo odabranim predstavama, ljubaznošću domaćina te interesom publike. Dodao je kako voli dolaziti u Slavoniju.

Nakon susreta, glumci su nastavili s programom Festivala te se uputili u Andrijaševce na Dan domaćina Festivala.
Mario Kokaj

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike