Sport
ZAKLADA "MARIN ČILIĆ"

Sportske zvijezde za OŠ u Tordincima
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
Zaklada "Marin Čilić" za 12. lipnja na zagrebačkom SRC-u Šalata priprema humanitarni i sportski projekt "Gem Set Hrvatska", a okupit će brojne zvijezde hrvatskog sporta i ispričati jedinstvenu priču o sportu, igri i djeci. Zaklada najboljeg hrvatskog tenisača čini dobre stvari i pomaže onima kojima je pomoć potrebna, a ovaj put će prikupljena sredstva ići u Slavoniju. U lipnju će na humanitarno-sportskom eventu okupiti vrhunske sportaše, kao što su umirovljeni nogometaš Ivan Klasnić, tenisači Ivan Dodig, Mate Pavić, Nikola Mektić te Franko Škugor, kao i NBA košarkaš Bojan Bogdanović, nogometne zvijezde Luka Modrić, Ivan Rakitić i Dejan Lovren, veslači Valent i Martin Sinković, atletičarka Sara Kolak, tenisačica Ana Konjuh, plivačica Dina Levačić...


- Bit će mi veliko zadovoljstvo sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj akciji, a siguran sam da ćemo zajedničkim snagama učiniti nešto dobro za našu zemlju. Očekujem veliku podršku i snažno bodrenje s prepunih tribina na Šalati jer će biti jako zanimljivo gledati nas sportaše u potpuno novim ulogama. Nadam se da ćemo se svi dobro zabaviti, a uz to učiniti i dobro djelo. Pozivam sve da nam se pridruže 12. lipnja u Zagrebu - najavio je Bojan Bogdanović.


Želja Marina Čilića je da svako dijete ima mogućnost zdravog sportskog razvoja, a prvo multifunkcionalno igralište koje će financirati njegova zaklada bit će izgrađeno u Osnovnoj školi Tordinci. Riječ je o jednoj od najmlađih škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a iako postoji samo 12 godina, ostvaruje uspjehe u različitim područjima. Škola danas ima 125 učenika u deset razrednih odjela, pohađaju je učenici iz sva četiri mjesta općine Tordinci, no još uvijek nema sportsku dvoranu, vanjsko igralište je neprikladno, a u cijeloj općini ne postoje izvanškolske sportske aktivnosti.
"Gem Set Hrvatska" je humanitarno i sportsko druženje, a u sklopu njega će se održati ekshibicijski teniski turnir u parovima. Bit će to jedinstvena prilika vidjeti nogometaše, rukometaše, košarkaše, vaterpoliste, veslače i atletičare s reketima i lopticama u ruci. Šalata će na jedan dan postati svojevrsni tenis village, a vrhunski sportaši pomoći će kako bi se skupio novac i da djeca u Tordincima napokon dobiju pravo sportsko igralište. I. Li.
Možda ste propustili...

NOGOMETNA SEZONA SE NASTAVLJA UTAKMICAMA POLUFINALA HRVATSKOG KUPA

Nakon više od dva mjeseca nogomet se vraća na hrvatske stadione

EUROPSKA RUKOMETNA NATJECANJA

NEXE u skupini Europske lige?