Osijek
OBITELJSKI CENTAR

Uređenje zgrade i novi auto
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
Osječki Centar za socijalnu skrb - podružnica Obiteljski centar u srijedu je predstavio projekt ‘‘Društveni putokaz‘‘ u okviru čega će se urediti infrastruktura zgrade u Jägerovoj ulici na broju 12. Cilj je projekta poboljšanje funkcionalnosti postojeće infrastrukture i primjereno opremanje prostora kojim se osiguravaju uvjeti za nesmetanu provedbu aktivnosti edukacija, savjetovanja i interaktivnih radionica i u prostorijama CZZS-a Osijek i na terenu. Projekt u vrijednosti od 2.756.933 kune u cijelosti je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

- Provedbom projekta ‘‘Društveni putokaz‘‘ želimo dobiti prostor za provođenje rada s grupama korisnika. U podrumskom dijelu zgrade imamo veliku dvoranu koju ćemo adaptirati tako da ju možemo koristiti za različite edukacije namijenjene većem broju ljudi i da ju prema potrebi možemo pregraditi na dva dijela te paralelno raditi s dvjema grupama korisnika. Također nastojimo nabaviti neurofeedback uređaj i službeni automobil koji bi nam omogućio bolju mobilnost, jer naše je područje djelovanja Osječko-baranjska županija, a trenutačno nemamo uvjete za odgovarajuće djelovanje - predstavljajući projekt rekla je socijalna radnica Helena Kristek, predstojnica podružnice Obiteljski centar CZSS-a.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, Romano Kristić, rekao je kako će provedba ovog projekta biti od velike pomoći Gradu i Županiji. ‘‘Mi smo nadogradnja socijalnih programa i usluga na terenu, a imamo izvrsnu suradnju svakodnevnom komunikacijom, s obzirom na to da su i korisnici više-manje zajednički. Fiksna će usluga postati mobilna i dolazit će korisniku, tako da će biti pokriveni i oni koji nisu u samom gradu, nego i u širom prstenu‘‘, rekao je Kristić. D. Miklić
Možda ste propustili...

MJESTO KOJE SE OBVEZNO MORA POSJETITI

Terra Negra Country Club - oaza mira i dobrih trenutaka

OTVORENA RENOVIRANA LJEKARNA MURSA

Najstarija ljekarna sada najmodernija

POVRATAK TRADICIJE U NEDJELJU

Na osječkoj Autopiji opet je kao nekada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POVRATAK TRADICIJE U NEDJELJU

Na osječkoj Autopiji opet je kao nekada

2

KOPAČKI RIT, PRAVO MJESTO ZA OPORAVAK OD IZOLACIJE

Povratak prirodi čamcem kroz zelenu oazu nadomak gradu

3

UKIDANJE SUBVENCIJA ZRAČNOJ LUCI:

Grad Osijek: Nemamo osnove za subvencioniranje