Osijek
OBITELJSKI CENTAR

Uređenje zgrade i novi auto
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
Osječki Centar za socijalnu skrb - podružnica Obiteljski centar u srijedu je predstavio projekt ‘‘Društveni putokaz‘‘ u okviru čega će se urediti infrastruktura zgrade u Jägerovoj ulici na broju 12. Cilj je projekta poboljšanje funkcionalnosti postojeće infrastrukture i primjereno opremanje prostora kojim se osiguravaju uvjeti za nesmetanu provedbu aktivnosti edukacija, savjetovanja i interaktivnih radionica i u prostorijama CZZS-a Osijek i na terenu. Projekt u vrijednosti od 2.756.933 kune u cijelosti je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

- Provedbom projekta ‘‘Društveni putokaz‘‘ želimo dobiti prostor za provođenje rada s grupama korisnika. U podrumskom dijelu zgrade imamo veliku dvoranu koju ćemo adaptirati tako da ju možemo koristiti za različite edukacije namijenjene većem broju ljudi i da ju prema potrebi možemo pregraditi na dva dijela te paralelno raditi s dvjema grupama korisnika. Također nastojimo nabaviti neurofeedback uređaj i službeni automobil koji bi nam omogućio bolju mobilnost, jer naše je područje djelovanja Osječko-baranjska županija, a trenutačno nemamo uvjete za odgovarajuće djelovanje - predstavljajući projekt rekla je socijalna radnica Helena Kristek, predstojnica podružnice Obiteljski centar CZSS-a.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, Romano Kristić, rekao je kako će provedba ovog projekta biti od velike pomoći Gradu i Županiji. ‘‘Mi smo nadogradnja socijalnih programa i usluga na terenu, a imamo izvrsnu suradnju svakodnevnom komunikacijom, s obzirom na to da su i korisnici više-manje zajednički. Fiksna će usluga postati mobilna i dolazit će korisniku, tako da će biti pokriveni i oni koji nisu u samom gradu, nego i u širom prstenu‘‘, rekao je Kristić. D. Miklić
Možda ste propustili...

HRVATSKI SOKOL OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Do kraja listopada prijave za kadete

DAO JE ŽIVOT ZA DOMOVINU

Dan škole i sjećanje na Davora Milasa

OSJEČANKU ZVALI DA SE OPROSTI OD SINA, PA UČINILI ČUDO

Liječnici iz intenzivne njege na Internoj moga su sina “podignuli iz mrtvih!”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA NATJEČAJ ZA ORGANIZACIJU ADVENTA SAMO JEDNA PONUDA

Privatnike ne zanima organizacija Adventa u Osijeku

2

U IŠČEKIVANJU NOVOG STAMBENOG ZAKONA

Bez ikakvih sankcija nepovratno troše tisuće kuna iz pričuve

3

OSJEČKI CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB

Gundulićeva bez detektora metala, u Jägerovoj nema čak ni zaštitara