Osijek
OBITELJSKI CENTAR

Uređenje zgrade i novi auto
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
Osječki Centar za socijalnu skrb - podružnica Obiteljski centar u srijedu je predstavio projekt ‘‘Društveni putokaz‘‘ u okviru čega će se urediti infrastruktura zgrade u Jägerovoj ulici na broju 12. Cilj je projekta poboljšanje funkcionalnosti postojeće infrastrukture i primjereno opremanje prostora kojim se osiguravaju uvjeti za nesmetanu provedbu aktivnosti edukacija, savjetovanja i interaktivnih radionica i u prostorijama CZZS-a Osijek i na terenu. Projekt u vrijednosti od 2.756.933 kune u cijelosti je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

- Provedbom projekta ‘‘Društveni putokaz‘‘ želimo dobiti prostor za provođenje rada s grupama korisnika. U podrumskom dijelu zgrade imamo veliku dvoranu koju ćemo adaptirati tako da ju možemo koristiti za različite edukacije namijenjene većem broju ljudi i da ju prema potrebi možemo pregraditi na dva dijela te paralelno raditi s dvjema grupama korisnika. Također nastojimo nabaviti neurofeedback uređaj i službeni automobil koji bi nam omogućio bolju mobilnost, jer naše je područje djelovanja Osječko-baranjska županija, a trenutačno nemamo uvjete za odgovarajuće djelovanje - predstavljajući projekt rekla je socijalna radnica Helena Kristek, predstojnica podružnice Obiteljski centar CZSS-a.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, Romano Kristić, rekao je kako će provedba ovog projekta biti od velike pomoći Gradu i Županiji. ‘‘Mi smo nadogradnja socijalnih programa i usluga na terenu, a imamo izvrsnu suradnju svakodnevnom komunikacijom, s obzirom na to da su i korisnici više-manje zajednički. Fiksna će usluga postati mobilna i dolazit će korisniku, tako da će biti pokriveni i oni koji nisu u samom gradu, nego i u širom prstenu‘‘, rekao je Kristić. D. Miklić
Možda ste propustili...

ŽITO, KAROLINA, MEGGLE, PIVOVARA, SAPONIA, KANDIT I GRAD OSIJEK

Doniraju respiratore KBC-u Osijek

UZ POMOĆ DOSTAVNE SLUŽBE HRVATSKE POŠTE

Isplata uskrsnica u punom jeku

GLAS SLAVONIJE DAJE PODRŠKU OPG-OVCIMA

OPG-ovci, javite nam se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Novih četvero oboljelih na području županije, sveukupno 41

2

DOM ZDRAVLJA NA RASPOLAGANJU 24 SATA

Prvi u EU-u testiraju u vašoj kući na COVID-19

3

BOŠKO ANIČIĆ I JOSIP BEGOVIĆ - VOZAČI GPP-A U IZVANREDNOM PRIJEVOZU

Svi s dozvolama su korektni, a penzići se pokušavaju švercati