Osijek
MARSEL GEMERI IZ EKONOMSKE ŠKOLE

Prvak Festivala pameti
Objavljeno 16. svibnja, 2019.
Prvo mjesto i šampionsku titulu na međunarodnom natjecanju Festival pameti u Novom Sadu osvojio je krajem prošloga tjedna učenik osječke Ekonomske i upravne škole - Marsel Gemeri! Učenik 3.d razreda pomeo je konkurenciju i među 60 superfinalista iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije i Austrije bio najbolji, najkreativniji i najinovativniji. Tako je odlučilo međunarodno povjerenstvo u sastavu deset uglednih članova iz Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Grčke i Austrije.

Ovogodišnji je Festival pameti održan pod sloganom "Budi kreativan - osiguraj svoju budućnost" i okupio je ukupno 800 sudionika. U finale se uz pobjednika Marsela plasiralo i pet njegovih kolega iz škole - Ena Osonjački, Roberta Novaković, Josip Kušić, Fran Kovačević i Chiara Horvat, koja je osvojila deveto mjesto. Pred učenicima je bio zadatak riješiti svjetski priznatu zahtjevnu slagalicu, odnosno mozgalicu "Doris". Ova slagalica ima 1036 kombinacija u tri boje te čak 13 kombinacija više od Rubikove kocke.

"Ponosna sam na svestranost naših učenika i njihovu želju za novim izazovima kojima mogu osigurati svoju budućnost. Iskrene čestitke svakome od njih", kazala je ravnateljica Ekonomske i upravne škole, Lidija Žaper, prof.

Osnovni je cilj natjecanja pružanje prilika učenicima srednjih škola kako bi pokazali svoju kreativnost i sposobnost logičkog razmišljanja i zaključivanja. Festival pameti potiče učenike samopouzdanju i izlazi iz okvira tradicionalnog učenja, a istovremeno se učenici međusobno povezuju, druže i stvaraju osnovu za daljnju suradnju. Kreativnost i inovativnost u okviru obrazovanja jedno su od najvažnijih prioriteta Europske unije, što potvrđuje i činjenica da će od 2021. godine biti uključeni u PISA testove. J. Pejaković
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike