Osijek
STROJARSKA TEHNIČKA ŠKOLA

Najveći interes za CNC operatere i automehaničare
Objavljeno 16. svibnja, 2019.
Učenici iz škole izlaze s dobrim kompetencijama, spremni odmah se uključiti u tržište rada.

Strojarska tehnička škola Osijek jučer je otvorila svoja vrata učenicima završnih razreda osnovnih škola, njihovim nastavnicima i roditeljima kako bi ih uoči upisnih rokova upoznala sa svojim nastavnim programom.

Radi toga djelatnici i učenici škole, koja trenutačno broji 480 učenika u 24 razredna odjela, pripremili su cijeli niz aktivnosti, od prigodne izložbe, kojom su predstavili školu i postignuća njezinih učenika na različitim natjecanjima, do različitih demonstracija i radionica kojima su posjetitelje upoznali sa širokim spektrom zanimanja za koja Strojarska tehnička škola osposobljava svoje učenike.

Od četverogodišnjih zanimanja, koja pružaju mogućnost nastavka školovanja na fakultetu, to su zanimanja računalnog tehničara, tehničara za energetiku i tehničara za vozila i vozna sredstva. Kada su u pitanju trogodišnja obrtnička i industrijska zanimanja, učenike obrazuju za CNC operatere, automehaničare, autolimare, vodoinstalatere, plinoinstalatere i instalatere grijanja i klimatizacije.

- Najveći interes vlada za zanimanje CNC operatera i automehaničara, to su zanimanja za koje učenici pokazuju najveći afinitet. To su ujedno i zanimanja za koja imamo jako dobru materijalnu podlogu. Bez ustezanja možemo reći da smo jedna od bolje opremljenih strukovnih škola u cijeloj Hrvatskoj, što nam daje mogućnost da učenici iz škole izađu s jako dobrim kompetencijama te se odmah nakon završetka školovanja mogu uključiti u tržište rada jer im, uz teorijsko, pružamo i vrlo vrijedno praktično znanje - ističe ravnatelj škole Ivan Adrić.

Tome u prilog ide i činjenica da je Strojarska tehnička škola Osijek 2017. godine postala prva HTEC (High Tech Engineering Center) škola u Hrvatskoj, odnosno prva koja je dobila međunarodni certifikat tehnološkog centra za CNC strojeve.

Ivan Alilović
STRUKOVNA ZANIMANJA SVE TRAŽENIJA
Strukovna zanimanja sve su traženija. Pronaći dobrog majstora u današnje vrijeme nerijetko je prava umjetnost, stoga oni koji dobro ispeku zanat ne bi trebali brinuti za egzistenciju.

- Mi možemo puno toga ponuditi učenicima. Osim tehničkih zanimanja koja daju mogućnost upisa na fakultet, tu su i trogodišnja zanimanja koja omogućavaju da se učenici odmah nakon završetka školovanja uključe u tržište rada. Od gospodarstvenika imamo povratne informacije da su izuzetno zadovoljni našim učenicima. Uz vrlo kratku prilagodbu sposobni su obavljati sve zadatke koji se pred njih postave - ističe ravnatelj Adrić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2

POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima

3

VEĆ DUGO ZATVORENA

Raspisan poziv za saniranje krovišta knjižnice na Jugu