Crna kronika
NESREĆA KOD VIROVITICE

U slijetanju auta poginuo vozač
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
VIROVITICA


Nastavljaju se smrtna stradavanja u Slavoniji i Baranji. Posljednja se nesreća dogodila u mjestu Gornje Bazje. Prometna nesreća s poginulom osobom, stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, zbila se u utorak u 19 sati. Pedesetsedmogodišnji vozač kretao se automobilom virovitičkih registracija Gornjim Bazjem u smjeru Terezina Polja. U jednom je trenutku, ušavši prebrzo u lijevi zavoj, izgubio kontrolu nad upravljačem. U nekontroliranom kretanju automobil je sletio s mokrog kolnika u kanal te se snažno zabio u betonski mostić. Stražnji kotači automobila bili su u zraku.


Stanari obližnjih kuća izišli su na ulicu nakon što su čuli snažan udarac. Potrčali su prema automobilu i pokušali pomoći vozaču, no kako se nije micao, pričekali su da na mjesto nesreće dođe Hitna pomoć. To se i dogodilo desetak minuta poslije, no vozaču se, zbog višestrukih teških ozljeda, nije moglo pomoći. Liječnik je samo mogao konstatirati smrt. Policijska istraga je pokazala da vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom. U vrijeme očevida, koji su obavili operativci Policijske uprave virovitičko-podravske, promet je tekao otežano, izmjenično u oba smjera. Na intervenciju su izišli i virovitički vatrogasci, koji su morali izrezati lim na vratima kako bi mogli izvući tijelo vozača.


Prometne nesreće, na žalost, nisu nepoznanica u Gornjem Bazju. Iako je selo maleno, nalazi se na frekventnom prometnom pravcu, koji vodi do obližnjeg graničnog prijelaza Terezino Polje, prema Mađarskoj. Glavnom prometnicom dnevno prođe velik broj vozila pa je i opasnost od prometnih nesreća velika. Tako je prije deset godina u naletu automobila koji je vozio pijani vozač poginula 67-godišnja biciklistica. Prije nekoliko godina, na gotovo istom mjestu gdje se dogodila nesreća u utorak, došlo je do trostrukog sudara automobila u kojem je bilo ozlijeđeno čak 11 osoba. Sedam osoba završilo je tada na liječenju u virovitičkoj bolnici, no nitko nije bio životno ugrožen.
Policija još jednom moli vozače da opreznije voze za kišnog vremena, jer je dovoljna samo mala neopreznost da dođe do tragedije. M.Bugarić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike