Kultura
DIGITALNA ETIKA I PERSPEKTIVE DIGITALNE ETIKE U NOVOJ

Možemo li pratiti nove tehnologije?
Objavljeno 16. svibnja, 2019.
OSIJEK


U Klubu Knjižare Nova danas (četvrtak) u 19 sati održat će se tribina "Digitalna etika i perspektive digitalne etike". O toj temi govorit će dr. med. Marija Kribl, specijalistica obiteljske medicine, doc. dr. sc. Zdravko Perić, s Filozofskog fakulteta Osijek, a moderatorica razgovora bit će prof. Miriam Goll.


Tema tribine sama po sebi vrlo je aktualna i intrigantna jer je fenomen suvremene tehnologije prisutan na svim razinama društva. Sudionici tribine govorit će o utjecajima suvremene tehnike na mlađu učeničku populaciju, ali i o znanstvenim spoznajama vezanim uz novo digitalno doba. Koliko smo u stanju pratiti nove tehnologije i koliko smo pripremljeni za budućnost koja brzo dolazi i kakve sve tehnološke nepoznanice sa sobom nosi budućnost koja je već među nama, a da je možda nismo svjesni?
"Ako se ne razgovara o suvremenim etičkim temama, kao i o budućim tehnologijskim utjecajima, kako uopće možemo djelovati u suštinskim tehničkim promjenama. U ovoj našoj stvarnosti odgovornost i moć ne bi trebale biti isključivo stvar onih koji profitiraju od suvremene tehnike, iako je u najvećem djelu situacija danas takva. Iako znanstvena zajednica i digitalni etičari pokušavaju sudjelovati u suvremenom tehnološkom oblikovanju, mogu li oni i utjecati na bezobzirne interese onih koji imaju isključiv cilj, a to su profit i tehnološka dominacija", najavio je tribinu doc. dr. Perić. D.Kć.
Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike