Novosti
DVOJICA KANDIDATA PISALA PREMIJERU

Traže zaustavljanje izbora u HLK-u
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
Dva kandidata za predsjednika Hrvatske liječničke komore (HLK) Hrvoje Tomasović i Miran Cvitković pismeno su se u utorak obratila premijeru Andreju Plenkoviću i zatražila od njega da zaustavi održavanje "diskriminirajućih i nelegitimnih izbora" u toj strukovnoj organizaciji i podrži "demokratske dopisne izbore", kako bi se svim liječnicima zajamčila mogućnost glasovanja. Tvrde kako izbori, predviđeni od 20. do 26. svibnja, pogoduju sadašnjem v. d. predsjednika Krešimiru Luetiću.

Uz isticanje kako izbori nisu raspisani regularno, dvojica kandidata ističu kako čelništvo Komore "nameće elektroničko glasovanje u čiju vjerodostojnost dvoji ogroman broj članova HLK-a."

"Čelnici Komore u ožujku su izjavili da se sustav za elektroničko glasovanje u HLK-u radi i razvija za izbore na nacionalnoj razini, a Komora će taj sustav prva ‘testirati i provesti‘. Na stranu činjenica što HLK takav projekt ne može voditi bez suglasnosti Vlade i svojih članova, dodatnu otežavajuću okolnost za elektroničko glasovanje predstavlja činjenica što su se u ‘pripremi‘ izbora osobni podatci članova koristili bez njihove prethodne privole", navode Tomasović i Cvitković. H