Regija
U NAŠIČKOJ BOLNICI RADI 200 MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA

Medicinske sestre starim uniformama pobudile nostalgiju
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
NAŠICE - Četiri medicinske sestre u uniformama iz prošlosti i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović prošetale su hodnicima Opće županijske bolnice i čestitale Međunarodni dan sestrinstva uime uprave OŽB-a Našice te uručile simboličan poklon. Svojim izgledom pobudile su nostalgična sjećanja starijih djelatnica koje su se prisjetile svojih početaka u ovom požrtvovnom pozivu. U našičkoj bolnici danas radi 200 medicinskih sestara i tehničara, od toga 38 prvostupnika sestrinstva, četiri magistra sestrinstva te 158 medicinskih sestara i tehničara. - Tehničara je u posljednje vrijeme sve više jer se češće bira ovo zanimanje - rekla je Zvjezdana Gvozdanović, glavna sestra bolnice.

Zaposlenih sestara i tehničara imaju dovoljno, no iz bolnice se najavljuju i nova zapošljavanja jer je u tijeku smjena generacije, no najveći doseg bit će vidljiv tijekom tri godine, kada će doći do većeg zanavljanja kadra.

- Rad sestara je cijenjen, ravnopravan su član multidisciplinarnog tima te stručno i savjesno provode zdravstvenu njegu bolesnika - dodala je Gvozdanović.

U OŽB-u Našice djeluju Podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara/tehničara i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara/tehničara, u kojima je uključen gotovo sav broj zaposlenih OŽB-a Našice. Tijekom protekle godinu proveli su niz javnozdravstvenih aktivnosti za građanstvo, stručnih edukacija radi pružanja kvalitetnijih standarda zdravstvene njege, organizirali su i biciklijadu, sportske igre, organiziraju i putovanja za djelatnike, natječu se u ukrašavanju odjela, a sve kako bi međuljudski odnosi bili dobri jer njihov posao ovisi o zajedničkom radu i suradnji. Njihova sljedeća aktivnost bit će 20. svibnja kada će održati tečaj reanimacije te promociju Automatskog vanjskog defibrilatora (AVD) u suradnji s Crvenim križem. Uvijek ih u njihovim aktivnostima, ističe Gvozdanović, prati i podupire ravnatelj bolnice, koji je zaključio da su sestre jedne od ključnih faktora uspješne zdravstvene ustanove.

- Našička bolnica je u prošloj godini imala 5000 novih pacijenata, 2018., u odnosu prema 2017., učinjeno je 15.000 više zdravstvenih usluga, a u našem rodilištu zabilježen je porast novorođene djece - rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike