Regija
VIROVITIČKA AGENCIJA PRIJAVILA

Osam projekata za više od 31 milijun kn
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
VIROVITICA - Razvojna agencija VTA prijavila je osam projekata vrijednih više od 31 milijun kuna na drugi Poziv na podnošenje projektnih prijedloga Interreg V-A Programa suradnje Mađarska - Hrvatska 2014. - 2020. Projekti su prijavljeni za Grad Viroviticu, osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor Virovitica, Glazbenu školu "Jan Vlašimsky", Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica (COOR) te Dječji vrtić Cvrčak Virovitica.

– Najveći projekt na natječaju odnosi se na izmuljavanje ribnjaka i izgradnju nadstrešnice i molova. Prijavili smo ga u suradnji s mađarskim partnerima, koji također sa svoje strane u Mađarskoj imaju iste aktivnosti – istaknula je Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA. Osim toga, Grad Virovitica prijavio je projekt uređenja Trga kralja Tomislava, koji uključuje i opremanje Centra za mlade, kao i projekt uređenja Franjevačkog parka ispred crkve. Na natječaj je prijavljena i Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić, a aktivnosti se odnose na izgradnju atletske staze s četiri trake, dužine 130 metara, kao i na potpunu renovaciju i opremanje knjižnice, dok je Osnovna škola Vladimira Nazora pripremila projekt izgradnje zvjezdarnice. Tihana Haramund objašnjava kako bi zvjezdarnica bila nadograđena na starom dijelu škole te bi bila uređena i velika konferencijska dvorana za 70 ljudi. Na ovaj natječaj Razvojna agencija VTA napisala je projekt i za Dječji vrtić Cvrčak, koji bi na Trgu dr. Ante Starčevića napravio veliki poligon za sigurnost djece u prometu i novo dječje igralište. Tu je i projekt Glazbene škole "Jan Vlašimsky" te Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

– Projekt Glazbene škole i COOR-a zapravo nema nekakve velike radove nego će kroz radionice i aktivnosti biti nabavljena oprema za potrebe obiju škola, a u COOR-u će biti opremljena i likovna i glazbena učionica – zaključila je Haramund. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike