Regija
POTPORA VINKOVAČKIM PODUZETNICIMA

Poduzetnički inkubator do 1. prosinca bit će završen i opremljen
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
U postojećoj rekonstruiranoj zgradi bit će smješteni ugostiteljski prostor i uprava, a u novom dijelu poslovni prostori i dvorane
VINKOVCI - Za prošlotjednog posjeta Vinkovcima, ministrica regionalnog razvija i europskih fondova Gabrijela Žalac posjetila je gradilište Poduzetničkog inkubatora vrijednog 21 milijuna kuna, od kojih je 20 milijuna nepovratnih sredstava iz EU fondova, a milijuna kuna osigurao je Grad Vinkovci kao nositelj projekta.
Predviđeni prostori
Ministrica se uvjerila kako radovi teku prema planu i završetak se predviđa za kraj godine - izlivena je krovna stropna ploča nakon čega slijedi stavljanje objekta pod krov, uređenje fasade i unutarnji radovi te uređenje prilazne ceste. Ukupna površina starog i nadogađenog objekta je 2100 četvornih metara, a kada radovi budu završeni, na raspolaganju će biti 1800 kvadrata uredskog prostora i 950 četvornih metara proizvodnog dijela - 14 uslužnih poslovnih i 5 proizvodnih prostora te konferencijska dvorana.

- Upravo na terenu najbolje možemo vidjeti što se i kako radi i u kojoj su fazi EU projekti koji se trenutno provode, a ovaj je, kao i još neki u Vinkovcima, financiran iz našeg Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Vlada se trudi osigurati što više investicija i projekata, posebice kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, koji su priznale i Svjetska banka i Europska komisija – rekla je ministrica Gabrijela Žalac.

- Gradnja i rekonstrukcija Poduzetničkog inkubatora sastoji se od rekonstrukcije postojeće zgrade te izgradnje novog dijela zgrade. U postojećoj rekonstruiranoj zgradi bit će smješteni ugostiteljski prostor i uprava, a u novom dijelu zgrade predviđeni su poslovni prostori za manje proizvodnje i servisne djelatnosti, kao što su posredovanje, predstavništva, administrativne usluge, usluge IT sektora, multimedijske usluge, digitalne grafike, web-dizajn, saloni, ordinacije i slično.

Šest institucija
U sklopu novog dijela zgrade, osim 14 poslovnih prostora za poduzetnike, nalazit će se i konferencijska dvorana površine 100 metara kvadratnih, kao i nekoliko manjih višenamjenskih dvorana - kaže Marko Jureta, v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo grada Vinkovaca, i dodaje kako je završetak vanjskih radova i opremanja unutrašnjosti zgrade predviđen za 1. prosinca ove godine.

Cilj je projekta razvoj visokokvalitetne poduzetničko-poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama, a u to je uključeno čak šest suradničkih institucija: Vukovarsko-srijemska županija (VSŽ), Razvojna agencija VSŽ-a Hrast, Poduzetnički inkubator BIOS, Energetski institut "Hrvoje Požar", Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Vukovar te Ekonomski fakultet iz Osijeka. Poduzetnički inkubator trebao bi poboljšati poslovne infrastrukture i poslovanje malim i srednjim poduzetnicima, a s ciljem njihova olakšanog rasta i razvoja te stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta na području grada Vinkovaca i istoka Slavonije. Izgradnjom će se osigurati standardizirani poslovni prostori visoke opremljenosti prilagođeni potrebama poduzetnika, kao i stručna potpora poslovnog savjetovanja, edukacije, povezivanja, prezentacije i promidžbe poduzetnicima početnicima u početnim i najkritičnijim fazama razvoja poduzeća Tako bi se trebao povećati broj tvrtki koje opstaju na tržištu, kao i stopa preživljavanja start-up tvrtki, dok bi se ujedno potaknuo i njihov rast i razvoj.
Miroslav Flego
OČEKUJU otvaranje NOVih RADNih MJESTA
Za vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića Poduzetnički inkubator trebao bi značiti otvaranje novih radnih mjesta i poduzetnicima učiniti posao lakšim.

- Vidim da radovi dobro napreduju i nadam se da će biti gotovi u predviđenom roku. Cilj nam je da objekt bude u funkciji čim prije, odnosno na korist našim gospodarstvenicima i zato smo u stalnom kontaktu s izvođačima radova. Nadamo se da ćemo uz Tehnološki park i skorašnji Poduzetnički inkubator, koji će ponuditi kvalitetne prostore poduzetnicima, pridonijeti razvoju gospodarstva i poduzetništva u našem gradu – kaže gradonačelnik Ivan Bosančić.
Manja nejednakost
Ovaj bi projekt trebao pridonijeti jačanju gospodarskog razvoja Vinkovaca, odnosno smanjenju regionalne nejednakosti te rješavanju društveno-ekonomskih problema u regiji, poput visoke stope nezaposlenosti, depopulacije, odljeva mlade kvalificirane radne snage i niskog životnog standarda.
planirane dvorane
KONFERENCIJSKA I NEKOLIKO MANJIH VIŠENAMJENSKIH
Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike