Osijek
REAKCIJA GRADA

Uginule su vrane uklonjene
Objavljeno 15. svibnja, 2019.

Vezani članci

PRIZOR KOJI BI ŠOKIRAO I HITCHCOCKA

Ubili i objesili vrane o stupove

Čim je Glas Slavonije upozorio stručnjake na šest vrana obješenih o stupove na njivi kraj Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek, ali i na brojne uginule vrane u Perivoju kralja Tomislava, reagirali su nadležni.

Naime, kako smo jučer doznali od Romana Kristića, pročelnika Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, stručne službe odmah su nakon dojave odradile posao i uklonile sve uginule ptice, ne samo u Perivoju kralja Tomislava nego i šest nesretnih ptica koje su danima visjele na stupovima na njivi u rubnome dijelu grada.

- Sve je odmah riješeno. Veterinarska stanica Osijek, inače gradski koncesionar zadužen za prikupljanje lešina i njihovo neškodljivo zbrinjavanje, odnosno odvoz na spaljivanje, odmah je nakon dojave obavila posao - objasnio je Kristić, dodavši kako postoji objašnjenje za oba slučaja koja su sablaznula ne samo društva za zaštitu životinja, odnosno ptica, nego i sugrađane, koji su bili šokirani prizorima uginulih crnih ptica. Štoviše, pitali su se jesu li to opet slučajevi trovanja, no pročelnik Kristić odgovara:

- Za sad nema sumnje na trovanje. S promjenom vremena uobičajeno je da ptice ugibaju, a tome pogoduje i promjena njihova staništa. Naime, dio drveća u Perivoju kralja Tomislava podrezan je i postoji mogućnost borbi između ptica zbog gubitka stništa, što nije neuobičajena pojava - pojašnjava Kristić. Kad su u pitanju obješene vrane na njivi kraj Poljoprivredne i veterinarske škole, pročelnik ističe da ponovo nije riječ ni o kakvom trovanju, nego o tradicionalnoj metodi tjeranja napasnika s nasada.

- Nadamo se da se takve situacije neće ponavljati. Ako su podignute kaznene prijave, počinitelj će, vjerujem, odgovarati - dodao je pročelnik Kristić, pozvavši građane da dojave sve takve i slične situacije ne samo Veterinarskoj stanici Osijek nego mogu obavijestiti i komunalne redare Grada Osijeka, koji će nadalje poduzeti mjere obavijesti nadležnih osoba.
M. Mihelić
Možda ste propustili...

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana