Ekonomija
VELIKI INTERES

Upiti za milijun komada jaja
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i županijskog Agro-klastera u Vukovaru, prof.dr.sc. Zlatko Janječić, s Agronomskog fakulteta iz Zagreba, održao je predavanje o temi "Proizvodnja jaja iz slobodnog uzgoja‘‘. Predavanju su nazočili brojni zainteresirani proizvođači, a Zdenko Podolar, direktor Agro-klastera, pojasnio je kako je riječ o finalizaciji projekta koji je iniciran nakon kontakata s hotelijerima i ugostiteljima.
- Imamo resurse i ljude koji su zainteresirani za proizvodnju jaja i nastojimo sve pretočiti u konkretne aktivnosti. Radili smo i osmišljavali model i tek sad kada znamo koje su pretpostavke, da bi se netko time bavio, obići ćemo potencijalne proizvođače i vidjeti tko se od njih doista može prihvatiti te proizvodnje jer je riječ o proizvodnji hrane koja je ozbiljan posao i nema mjesta improvizaciji - izjavio je Podolar.
Dodao je kako su potrebe hotelijera velike, a jaja su proizvod koji svake godine ima sve više kupaca i korisnika.
- Imamo konkretne upite za oko milijun komada, no siguran sam kako će taj broj ubrzo biti mnogo veći. Za proizvodnju jaja iz slobodnog uzgoja nisu potrebna velika ulaganja i to je jedan od aduta kako bi ljude animirali. Onima koji se žele upustiti u ozbiljniji poduzetnički pothvat to može biti izvor znatnijih prihoda, no tada trebaju i veća ulaganja - naglasio je.
Tihomir Tadijanović, iz braniteljske zadruge iz Bogdanovaca, izjavio je kako se već bave proizvodnjom jaja s dnevnim kapacitetom od oko 100 komada.
- Najteže nam je plasirati jaja u ljetnim mjesecima i prošloga smo ljeta bacili oko tri tisuće komada. Priključivanjem ovom projektu imat ćemo osigurano tržište i stoga smo zainteresirani za sudjelovanje - poručio je Tadijanović. D. Korpoš
Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

Najčitanije iz rubrike