Sport
TURNEJA RADOSTI U OSIJEKU

Najbolji u graničaru i na 60 m izborili finale u Savudriji
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
Osnovnoškolci od prvih do četvrtih razreda natjecali su se u dvorani Gradski vrt

U osječkoj dvorani Gradski vrt nastavljena je Turneja radosti Plazma sportskih igara mladih. Trebalo se nadmetati na “Srednjiki”, ali kiša je osnovnoškolce premjestila u dvoranu, no djeci to nije nimalo smetalo i s puno entuzijazma odradila su natjecanja u graničaru i atletici.

Osijek je već redovit domaćin Turneje radosti namijenjene učenicima od prvih do četvrtih razreda osnovne škole, koji se u dvije kategorije natječu u turnirima u graničaru te utrci na 60 m. Najboljima je kao dodatna nagrada plasman na državnu završnicu koja će se krajem lipnja održati u Savudriji, a tamo su se plasirale ekipe Jagoda i Retfala (graničar) te Borna Bencarić, Petra Žulj, Dominik Matoković i Lana Barišić (60 m).

Na početku dana upaljen je plamen Turneje radosti, pri čemu je osnovnoškolcima pomogao osječki olimpijac Ivan Horvat, a u ime Grada Osijeka potporu je pružila i dogradonačelnica Žana Gamoš.

- Jako smo sretni što je Turneja radosti Plazma sportskih igara i 16. godinu uzastopno u Osijeku. Odaziv je u OBŽ-u sve veći, ne samo za Turneju radosti nego i ostalih osam disciplina Igara. Državni prvaci iz Savudrije plasirat će se na međunarodnu završnicu koja će se održati u Splitu krajem kolovoza. Graničar i atletika odnosno utrka na 60 m jako su popularne discipline, koje daju mogućnost uključivanja sve djece, a to je i misija ovih Igara, da kroz druženje i zabavu propagiramo sport i sportski način života - istaknula i je Tihana Butorac, predstavnica Plazma sportskih igara

Turneja radosti nastavlja se danas u Vinkovcima od 11 sati, a zbog vremenskih uvjeta natjecanja će se održati u sportskoj dvorani OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku