Sport
U POLA GODINE STIGLE NAGRADE ZA 2018.

Sjajan dan sporta i jako
loš trenutak za nagrađivanje
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
Sportski dan bio je pun pogodak i oduševio je mnoge Orahovičane

Nije baš uobičajno, ali događa se. U svibnju, kad su ostali hrvatski gradovi i općine već zaboravili na svečanosti proglašenja, jer su mjesecima prije nagradili svoje najbolje sportaše, sportašice, klubove, istaknute osobe, zaslužne i nezaslužne, Grad Orahovica priredio je svečanost proglašenja "Sportaš" i dodijelio nagrade najboljima i najzaslužnijima u prošloj, 2018. godini.

Svibanj je došao do svoje sredine, a Zajednica športskih udruga grada Orahovice, Grad Orahovica i Turistička zajednica grada prvi su put organizirali sportski dan u gradu pod nazivom "Orahovica outdoor festival". U sklopu toga dana odigrani su 5. memorijalni rukometni turnir "Pave Vukelić Pajo", zatim se nadmetalo na teniskom turniru, a planinari su hodali stazama Papuka i Krndije. Umirovljenici u središnjem gradskom parku imali su svoje sportske igre. Odigrane su i nogometne utakmice Škole nogometa NK Papuk, a uključili su se i juniori NK Doška prijateljskim ogledom s Mladosti iz Čačinaca. U sportskom danu su pak nogometaši Papuka odigrali prvenstveni ogled s Dinamom iz Predavca. Nakon mora aktivnosti, sportski dan je završen dodjelom plakata i pokala najboljima u prethodnoj godini. Najboljim sportskim djelatnikom grada Orahovice u 2018. godini proglašen je Darijo Krmpotić, a nagradu za životno djelo u sportu grada Orahovice dobio je Slavko Hećimović. Najperspektivnija sportašica Orahovice (od 6 do 10 godina) rukometašica je Lea Kolar, a najperspektivnija u dobi od 10 do 13 godina nogometašica Lea Maričić. Birala se i najperspektivnija sportašica od 13 do 16 godina, a to je rukometašica Tena Rukavina. Najperspektivniji sportaš od 6 do 10 godina je nogometaš Tin Patkoš, u kategoriji 10 - 13 nagradu je ponio također nogometaš Damjan Okolić, a najperspektivniji sportaš od 13 do 16 godina plivač je i biciklist Silvio Peštaj. Najboljim sportašem koji se natječe izvan grada Orahovice proglašen je Borna Katić.

Najbolja momčad grada Orahovice u 2018. godini je Biciklistički klub Lood, a za najbolju sportašicu grada izabrana je sjajna mlada plivačica, biciklistica i triatlonka Lana Marinić. U konkurenciji za najboljeg sportaša ispred svih bio je rukometaš Tihomir Tosino. Nagrade izabranima uručili su gradonačelnica Ana-Marija Petin te predsjednik ZŠU grada Orahovice Igor Hozić, a svečanost je uveličao te nagrade najmlađima uručio i vratar NK Osijek Miroslav Žitnjak.

- Moram zahvaliti Zajednici športskih udruga grada Orahovice i predsjedniku Igoru Hoziću na inicijativi za ovaj sportski dan, koji se pokazao punim pogotkom. Cilj svih nas u ovoj organizaciji bio je privući mlade sportu i zdravom načinu života, zato posebno zahvaljujem i svim klubovima te udrugama koje sudjeluju - poručila je gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Tako je završio sportski dan u Orahovici, no veliko je pitanje je li se morala čekati ta proslava da bi se nagradili najbolji u prethodnoj godini, jer to nije baš uobičajno. Sredinom svibnja i gotovo sredinom godine već se zbrajaju rezultati iz ove, a ne da se nagrađuje ono što je bilo prošle godine.

Vladimir Grgurić
Najčitanije iz rubrike