Osijek
TJEDAN KARIJERA NA OSJEČKOM SVEUČILIŠTU

Seligman studentima: Imajte jasne ciljeve!
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
Imajte jasne ciljeve kojima ćete težiti, ne pristajte na kompromise, nikada ne odustajte, radite ono što volite i sigurno ćete uspjeti! Poruka je to koju je u ponedjeljak osječkim studentima poslao najtrofejniji sportaš grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, gimnastičar Robert Seligman, ponosan što ima priliku našu regiju promovirati diljem svijeta na najbolji način. Upravo je Seligman bio prvi od govornika koji imaju zadatak inspirirati i motivirati studente Sveučilišta u Osijeku u okviru prvog Tjedna karijera koji se održava od 13. do 17. svibnja.


Cilj je manifestacije razvoj karijere studenata i njihovo povezivanje s poslovnim sektorom. Tako će Tjedan obuhvatiti niz aktivnosti, radionica, okruglih stolova, tribina, „speed-dating” aktivnosti (predstavljanja poslodavcima) i predavanja namijenjenih studentima, u suorganizaciji svih znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta.


- Sveučilište ozbiljno shvaća svoju misijsku ulogu, a prije svega u pogledu zadržavanja mladih na istoku Hrvatske. S tim u vezi Senat Sveučilišta već je donio određene odluke oko osnivanja novih studijskih programa i programa na engleskom i njemačkom jeziku. Pratimo potrebe tržišta rada i na koji način povećati zapošljivost naših studenata kada završe pojedini studij, bilo da je to u STEM području, društvenim i humanističkim ili nekim drugim znanostima – kazao je rektor Vlado Guberac te poručio kako će i ova manifestacija koja doprinosi svemu rečenome sigurno postati sveučilišna tradicija.
Prvoga dana manifestacije studenti su na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti imali priliku razgovarati s mladim učiteljicama, naučiti kako napisati dobar životopis i pripremiti se za razgovor za posao, na Filozofskom fakultetu saznali su kako pobijediti stres, a na Akademiji za umjetnost i kulturu pogledali su izložbu ilustracija i stripa. Program se nastavlja uz pregršt aktivnosti. J. Pejaković
Cilj je manifestacije razvoj karijere studenata i njihovo povezivanje s poslovnim sektorom
Možda ste propustili...

UGOSTITELJSKO-TURISTIČKA ŠKOLA POSTAJE CENTAR KOMPETENTNOSTI

Osijek kao centar virtuoza: 10 milijuna eura za još bolje ugostitelje

PODJELA DONACIJE U RIJECI LJUBAVI

Mliječni proizvodi za građane u potrebi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAJAM ANTIKVITETA U TVRĐI

Tradicionalno sajamsko druženje privuklo brojne lovce na starine

2

DENTALNA SPECIJALISTIKA DOMA ZDRAVLJA DIO FAKULTETA DENTALNE MEDICINE

Včev: Studenti će ovdje
imati kliničku praksu
na vrhunskom nivou

3

ZAVRŠETAK DRŽAVNE MATURE

Objava rezultata 13. i 20. srpnja, pa upisi na fakultete