Osijek
TJEDAN KARIJERA NA OSJEČKOM SVEUČILIŠTU

Seligman studentima: Imajte jasne ciljeve!
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
Imajte jasne ciljeve kojima ćete težiti, ne pristajte na kompromise, nikada ne odustajte, radite ono što volite i sigurno ćete uspjeti! Poruka je to koju je u ponedjeljak osječkim studentima poslao najtrofejniji sportaš grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, gimnastičar Robert Seligman, ponosan što ima priliku našu regiju promovirati diljem svijeta na najbolji način. Upravo je Seligman bio prvi od govornika koji imaju zadatak inspirirati i motivirati studente Sveučilišta u Osijeku u okviru prvog Tjedna karijera koji se održava od 13. do 17. svibnja.


Cilj je manifestacije razvoj karijere studenata i njihovo povezivanje s poslovnim sektorom. Tako će Tjedan obuhvatiti niz aktivnosti, radionica, okruglih stolova, tribina, „speed-dating” aktivnosti (predstavljanja poslodavcima) i predavanja namijenjenih studentima, u suorganizaciji svih znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta.


- Sveučilište ozbiljno shvaća svoju misijsku ulogu, a prije svega u pogledu zadržavanja mladih na istoku Hrvatske. S tim u vezi Senat Sveučilišta već je donio određene odluke oko osnivanja novih studijskih programa i programa na engleskom i njemačkom jeziku. Pratimo potrebe tržišta rada i na koji način povećati zapošljivost naših studenata kada završe pojedini studij, bilo da je to u STEM području, društvenim i humanističkim ili nekim drugim znanostima – kazao je rektor Vlado Guberac te poručio kako će i ova manifestacija koja doprinosi svemu rečenome sigurno postati sveučilišna tradicija.
Prvoga dana manifestacije studenti su na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti imali priliku razgovarati s mladim učiteljicama, naučiti kako napisati dobar životopis i pripremiti se za razgovor za posao, na Filozofskom fakultetu saznali su kako pobijediti stres, a na Akademiji za umjetnost i kulturu pogledali su izložbu ilustracija i stripa. Program se nastavlja uz pregršt aktivnosti. J. Pejaković
Cilj je manifestacije razvoj karijere studenata i njihovo povezivanje s poslovnim sektorom
Možda ste propustili...

DONACIJA ZA ŠTIĆENIKE DJEČJE PSIHIJATRIJE KOJU SU ONI TRAŽILI

Za prikupljenih 15.000 boca kupili stol za stolni tenis

OSJEČANI, UPALITE SVOJ BALKON JER GUŽVA JE OFF

Virtualna Osječka ljetna noć

Najčitanije iz rubrike