Osijek
REGATA “JEDRIMA PROTIV DROGE”

Osječke lionsice prve
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
Pedeset posada s više od 500 jedriličara lionsa iz cijelog svijeta - od Japana, Libanona, Njemačke, Estonije, Albanije, Austrije, BiH, Francuske, Italije, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske do Velike Britanije te 21 posada iz Hrvatske - zaplovilo je iz murterske Marine Hramina kornatskim akvatorijem. Prema broju sudionika i nacija bila je to najveća ikad održana Lions regata na svijetu.

Regata "Jedrima protiv droge" postala je simbol pomaganja u prevenciji ovisnosti, a u proteklih 21 godinu prikupljeno je više od dva milijuna kuna s pomoću kojih su se financirali programi 30 različitih udruga koje se bave prevencijom i liječenjem ovisnosti. I ove će se godine prihod regate donirati za potrebe financiranja edukacije u borbi protiv ovisnosti u svim četirima Lions regijama Distrikta 126 - Hrvatska. Pobjednik je ovogodišnje regate posada LC Norderstedt Neo iz Njemačke.

Jedina osječka posada, "Kontrabanda", koju čine članice ženskog Lions kluba Gea u sastavu Marinela Rosso, Valerija Vuković Kondža, Mirta Jurčević, Kornelija Mlinarević, Jasminka Grigić, Tanja Maglaić i Đurđica Dumančić, pod vodstvom skipera Danijela Kovačeva, osvojila je prvo mjesto u skupini B41 Fleet i u Osijek donijela dugo očekivano zlato. D.Ku.
Možda ste propustili...

OSJEČANKE NAKON HRVATSKE POKORILE I SVIJET

Nika i Jona Važić u vrhu svjetske robotičke scene!

VEČER POEZIJE ZA SVE GENERACIJE

Uspomenu na Arsena oživili čitanjem stihova

PREDSTAVILA SE DA JE IZ AZILA I PRESTRAŠILA VLASNIKE PSA

Flu morala u novi dom jer je lajala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NESVAKIDAŠNJI TURISTIČKI OBILAZAK TVRĐE

Bludnice iz Tvrđe “zavele” petstotinjak znatiželjnika

2

OPĆINA ERDUT DIŠE ZA TURIZAM I GOSTI TO PREPOZNAJU

U Aljmašu čak 180 kruzera

3

SVE VIŠE ELEKTRIČNIH ROMOBILA NA ULICAMA

Zakon ih (još) ne poznaje,
ali ipak ne smiju na kolnik

oglas