Osijek
ZAKLJUČEN “SLUČAJ KOCKE”

Gornjodravska šetnica sanirana
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
Na veliko zadovoljstvo Osječana, Gornjogradska šetnica konačno je dočekala popravak dionice popločene kamenim kockama iz koje već dulje vrijeme, navodno, mladi vandali noću vade dijelove i bacaju ih u Dravu kao dio bizarne inačice igre “kamena s ramena”.

Šetači, kojima je ovaj dio Gornjodravske uobičajena, svakodnevna ruta, potez Grada Osijeka pozdravljaju uz napomenu kako bi sada saniranu štetu trebalo bolje čuvati, odnosno osigurati nadzor ovog dijela osječke šetnice uz Dravu, koji se često zanemaruje. Podsjetimo, u ljeto 2018. godine prvi smo put izvijestili kako je duž cijelog pravca na potezu od nekadašnje vodovodne centrale, uz zgradu Hrvatskih voda do pristaništa Neptun, uništen prostor za klupe s kojega netko već duže vrijeme sustavno vadi i odnosi kamene kocke kojima je popločen. Utvrđeno je kako kocaka nedostaje u količini da netko njima poploči okućnicu, pa se spekuliralo da se oštećuje javna imovina radi preprodaje materijala. Iz Grada su već tada obećali ovaj dio šetnice ponovo popločiti. No kako od toga nije bilo ništa, nedavno su Osječani zbog nemara po ovome pitanju Grad ponovo javno prozvali, a iz Grada su tada odgovorili kako se sanacija može uskoro očekivati te da će kocke ovaj put biti “zabetonirane” s obzirom na to da postoje saznanja kako ih vanali bacaju u Dravu. Jesu li kocke sada uistinu dodatno osigurane vrijeme će pokazati. U svakom slučaju, složit će se svi, lijepo je ponovo vidjeti Gornjodravsku šetnicu u jednome komadu.

Inače, projekt uređenja Gornjodravske obale bio je “težak” četiri milijuna kuna, financirale su ga Hrvatske vode, a cilj mu je bio urediti obalni pojas i dodatno stabilizirati obalu. I.Sl.
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

Najčitanije iz rubrike