Regija
POTPISAN UGOVOR

Počinje gradnja Centra Virovi
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
OTOK


U gradskoj vijećnici grada Otoka potpisani su ugovori s izvođačima radova Planum građenje iz Vukovara i Izgradnja-VVK-a Vinkovci u sklopu EU projekta ‘‘Vrata spačvanskog bazena – Izgradnja i opremanje Bioekološko – edukacijskog centra Virovi‘‘, koji provodi Grad Otok kao nositelj projekta s partnerima - Turističkom zajednicom Vukovarsko-srijemske županije, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek.


Cilj projekta je unaprijediti valorizaciju prirodne baštine novim turističkim sadržajima kako bi se unaprijedio društveno-gospodarski razvoj u istočnoj Slavoniji. Planirani se centar sastoji od informacijsko-edukacijskog dijela s multimedijalnom dvoranom, kako bi se osigurao prostor za održavanje znanstvenih i stručnih skupova, škole u prirodi i tematskih predavanja. Prostor je predviđen za prezentaciju i degustaciju domaćih proizvoda, s ugostiteljskim sadržajem i smještajnim kapacitetima, kao kategorizacija Hostel 60 ležajeva. Kao dodatni sadržaj nabavit će solarni brod, čamce, kanue, kajake, bicikle za najam i druge sadržaje.


- Potpisanim ugovorima s izvođačima radova počinje gradnja objekta koji će biti pokretač razvoja turizma u cijelom Spačvanskom bazenu. Ukupna vrijednost projekta je 25.582.341,55 kuna. Ono što posebno veseli da su ugovori potpisani s tvrtkama iz Vukovarsko-srijemske županije te je tako potpisan ugovor s Planum građenje u vrijednosti od 13 milijuna kuna za gradnju objekta, a vrijednost ugovora potpisanog s tvrtkom Izgradnja VVK u iznosu je od 360 tisuća kuna, a odnosi se na popratne sadržaje za djecu. Sredstva koja su došla iz Europske unije ostaju u našoj županiji. U sklopu projekta gradit će se i cesta Otok - Bošnjaci, kako bi se još dodatno podignuo turizam na ovom području. Planirani završetak radova je u kolovozu 2020., a otvorit će se i nova radna mjesta - rekao je Josip Šarić, otočki gradonačelnik.
Uime grada Otoka ugovor je potpisao gradonačelnik Šarić, uime tvrtke Planum građenje Đuro Bamburač, a uime tvrtke Izgradnja-VVK ugovor je potpisao Mario Komšić. M.Kokaj
Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike