Regija
DRUGI FESTIVAL ZA SLADOKUSCE

Sljubljivali sir i vino u dvorcu
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
VALPOVO

U dvorcu Prandau Normann u Valpovu održan je drugi Festival sira i vina koji su zajednički organizirali Grad Valpovo, Turistička zajednica Grada Valpova te Karašicka Republika.

Festival sira i vina u Valpovu prošle godine održan je prvi put iznenadivši sve okupljene kvalitetom, brojem posjetitelja i pozitivnom energijom, jer cilj festivala bio je upravo promocija domaćih proizvođača sira i vina s naglaskom na male proizvođače, OPG-ove i zadruge, a fokus je bio na omogućavanju uspješnijeg plasmana proizvoda malih proizvođača i poticanju građana da kupuju lokalne proizvode.

Zamjenik župana osječko-baranjskog Goran Ivanović i osobno je obišao manifestaciju.

- TZ Valpova dobro je pogodila povezivanje sira i vina, a i odaziv posjetitelja i ponuda vinara su dobri, kao i proizvođača sira, što je znak da ljudi imaju volju doći, samo treba prirediti sadržaje - poručio je Ivanović.

Glavno gastrodogađanje bila je radionica sljubljivanja sira i vina koju je vodio srebrni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić. Brojni posjetitelji imali su priliku degustirati i kupiti sireve iz malih slavonskih i baranjskih sirana čije su jake snage siroljupcima predstavljala poznata OPG prezimena: Gašić, Đurković, Glavaš i drugi, ali i male mljekare kao što je valpovačka ili pleternička BIZ mljekara, dok su vina prezentirali predstavnici desetak malih vinarija iz Baranje, Erduta, Iloka i Kutjeva. Osim sira i vina moguća je bila i degustacija suhomesnatih proizvoda, a organizatori su pripremili i zdravi program na najmlađe…
Doživljaj su upotpunili zvukovi funka, disca, jazza i rocka, a dodatnu umjetničku crtu festivalu pružile su neobične svjetlosne instalacije mađarskih umjetnika koji su prekrasnu kulisu valpovačkog dvorca dodatno začarali. L.Aničić
Možda ste propustili...

KAPITALNE INVESTICIJE U ZASELCIMA ZOLJANA I PRIGRADSKOM NASELJU MARTINU

Sportski centar, ceste i vodovodi

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana