Regija
DONACIJA

Bolnici od Grada 115 tisuća kuna
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
NAŠICE

Uz većinu općina u okolici Našica, i Grad Našice godinama prigodnim donacijama pospješuje rad Opće županijske bolnice Našice. Najnovija donacija vrijedna je 115.000 kuna i namijenjena je Odjelu ginekologije i opstetricije, a preuzela ju je doktorica Blaženka Žužanić-Klapan, voditeljica odjela. Tim sredstvima kupljen je izuzetno važan uređaj za ovaj odjel, bipolarno-monopolarni histeroresektoskop, kojim će se na Odjelu koristiti i u ambulanti i u operacijskoj sali.

- Zahvaljujem u svoje ime i u ime Odjela ginekologije i porodiljstva na ovom vrijednom uređaju koji će nam omogućiti znatno bolji rad u ambulantnom dijelu, praćenja ginekoloških pacijentica, dijagnostiku patoloških tvorbi unutar maternice, a nabavom histeroresektoskopa u mogućnosti smo sve te patološke tvorbe koje nađemo adekvatno i operirati - rekla je doktorica Žužanić-Klapan. Nastavak suradnje, ali i predani rad bolnice, pohvalio je gradonačelnik, koji je uz donaciju svim medicinskim sestrama i tehničarima poželio sretan Međunarodni dan sestrinstva.

- Ovo je jedna u nizu akcija koju provodimo u suradnji s ravnateljem i svim djelatnicima bolnice. Donirali smo 115.000 kuna bolnici da se može nabaviti uređaj koji će pomoći u ginekološkim pregledima. Zahvaljujem marljivom osoblju i djelatnicima bolnice na odličnom radu i uvjeren sam da će ovaj uređaj pomoći u liječenju njihovih pacijentica - rekao je gradonačelnik Josip Miletić. Izuzetno ponosan empatijom i Grada Našica, ali i susjednih općina, čijim smo donacijama nedavno svjedočili, bio je i ravnatelj bolnice koji ističe da ona napreduje u svakom pogledu.

- Ovo je niz aktivnog pristupa cijele lokalne zajednice koja prati i prepoznaje važnost rada bolnice. Naravno, uz našeg osnivača Osječko-baranjsku županiju, koja to kontinuirano čini i pokazuje iznimno značenje i naglasak na rad bolnice povećavajući sredstva u te svrhe - rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike