Mozaik
SAMO SA SNIMKAMA PRIJE KOBNE NESREĆE

U prosincu u kinima dokumentarac o Schumiju
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
Dokumentarni film o životu svjetskog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera u kinima će se početi prikazivati u prosincu. Film "Schumacher" emitirat će se 5. prosinca, najprije u njemačkim i švicarskim kinima, ali potom vjerojatno i u ostalim europskim državama. Na canneskom filmskome festivalu će biti prikazan trailer iz "Schumachera". Gledatelji će moći vidjeti nove snimke iz obiteljske arhive, ali ne i one koje prikazuju stanje vozačeva zdravlja nakon nesreće na skijanju 2013. U filmu kroz intervjue o Schumacheru govore supruga Corinna te njihova djeca Gina i Mick, uspješan vozač F2, kao i Michaelov otac te suparnici na utrkama. "Michaelova izuzetna karijera zaslužuje proslavu 25. obljetnice nakon prve od njegovih sedam svjetskih titula prvaka", kaže menadžererica Sabine Kehm.

Prvu titulu prvaka Michael je osvojio 1994., a od 2000. do 2004. godine osvojio je pet naslova u nizu. Najuspješniji je vozač Formule 1 svih vremena. Sedmerostruki je prvak svijeta, pobjednik 91 Grand Prix utrke te vlasnik niza rekorda u svijetu Formule 1. Povukao se 2012. kada je posljednji put nastupio u utrci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila. Dana 29. prosinca 2013. doživio je tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama. Udario je glavom o stijenu te je mjesecima je bio u induciranoj komi.

U lipnju 2014. probudio se iz kome, no ostao je nepokretan. Nakon liječenja u bolnicama u Grenobleu i Lausannei, od rujna 2014. je na kućnoj njezi i od tada nema informacija o njegovu stanju. H
Možda ste propustili...

OD 17. DO 27. RUJNA TE OD 24. DO 27. RUJNA 2020.

Ekskluzivne premijere nastupa s Exitova Life Streama

NA LIJEVOJ OBALI DRAVE ODRŽAN 17. URBAN FEST

#samoosijek: Dvije večeri svirki osječkih izvođača

Najčitanije iz rubrike