Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA OSTALE U PRVOJ LIGI

Poraz nakon kojeg baš nitko od Osječana nije bio nesretan
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
Osječanke su svoju sudbinu i sretan rasplet doznale i prije ogleda s Lokomotivom u Zrinjevcu

Rukometašice Osijeka i sljedeće će sezone igrati u elitnom razredu. Osječanke su u posljednjem, 26. prvenstvenom kolu, očekivano, poražene od Lokomotive u Zrinjevcu 35:23, no i uoči tog susreta znale su da su dohvatile zonu spasa, jer je večer prije Bjelovar, također prema očekivanju, svladao Trešnjevku.


Zagrepčankama je trebala pobjeda kako bi se zatvorio krug od tri ekipe u kojem bi osječki klub bio najlošiji, no do takvog raspleta, srećom, nije došlo. Osijek je tako ostao u Prvoj ligi s 14 bodova, koliko ima i Murvica, s boljim međusobnim omjerom, a u niži rang trebala bi Trešnjevka, kojoj je sada jedina nada da svi pobjednici drugih liga ne odluče otići u najviši rang natjecanja.


Sam dvoboj s favoriziranim gošćama, kojima je također igrala još teorija da dohvate i naslov, u slučaju eventualnog posrtaja Podravke Vegete u Sesvetama, prošao je prema očekivanju. Domaće su pružale solidan otpor u prvom dijelu prvog poluvremena, čak su serijom 3-0 u 10. izjednačile (5:5) te imale i napad za vodstvo, no potom je kvaliteta "lokosica" polako počela dolaziti do izražaja. Tome su uvelike pomogle i izgubljene lopte Osječanki (čak 11 u prvom poluvremenu), pa su gošće velik broj pogodaka u prvih 30 minuta zabijale nakon kontranapada. Od 19. minute i 9:13 domaća ekipa ostala je bez pogotka punih 14 minuta, a u tom su vremenu Zagrepčanke napravile seriju 9-0 za vodstvo 22:9. Imale su gošće u nekoliko navrata i "plus 14", no nisu odigrale do kraja punim gasom, pa je Osijek na kraju završio sa sasvim pristojnim porazom, uzevši u obzir razliku u kvaliteti.


Jasno je kako nitko u domaćoj ekipi nije bio nezadovoljan nakon poraza, no Dora Lacković samo žali što ona i suigračice nisu pokazale opuštenije izdanje, s obzirom na to da su i prije početka znale da im je prvoligaški status očuvan.


- Rezultat na kraju nije previsok, pogotovo ne protiv ekipe koja je svakako daleko kvalitetnija, a ima i dužu klupu. Međutim, ipak mislim da je rezultat malo i nerealan, baš zbog toga što smo imale previše tehničkih pogrešaka. Ne znam što je razlog tome, jesmo li se malo stisnule ili pak previše opustile, ali trebale smo pružiti bolji otpor. U posljednje tri utakmice pokazale smo svoje kvalitete i pobijedile, i to pod puno većim pritiskom, pa sam očekivala da ćemo protiv Lokomotive biti puno opuštenija ekipa, ali, eto, nije tako ispalo. One igraju vrlo agresivnu obranu te smo se mi mnogo trošile jer nismo navikle imati takve igračice ispred sebe. Ipak, sva sreća pa na kraju nismo izgubile s prevelikom razlikom - rekla je nakon susreta lijeva vanjska ŽRK Osijek, koja je i ovaj puta bila najefikasnija u domaćim redovima. No i Dori je bilo jasno kako je jedino važno na kraju da su ona i suigračice sačuvale prvoligaški status, s prethodno tri nanizane pobjede, i to kada su bile gotovo u bezizlaznoj situaciji.
- Čestitam djevojkama što smo zadržale prvoligaški status. Nije bilo lako, bile smo svjesne pod kakvim smo pritiskom bile, no sve smo bile odlučne, od prve do zadnje, ostati u Prvoj ligi. Kako je i trener Mrkonja rekao, bile smo dovedene pred zid i nismo imale kamo dalje. Mogle smo samo gurati dalje i to smo i napravile, pobijedile smo tri od tri i ostale u ligi. Tu smo, ostajemo i borit ćemo se i dalje - poručila je Lacković, time najavivši kako će i sljedeće sezone nositi dres osječkog kluba.
Goran Roguljić
OSIJEK       23 (9)

LOKOMOTIVA       35 (19)

OSIJEK – SD Zrinjevac. Gledatelja: 200. Suci: Robert Magić i Sandro Špiranec (oba iz Trnovca Bartolovečkog)

OSIJEK: Borac (3+0), Daidžić, Hren 4, Lacković 7 (2), Jerčinović 4 (2), Milić 2, Batrnek 1, Dragojević, Prskalo, Zagorščak 3, Špoljarić, Damjanović 2, Ljubas, Brkić (5+0)

LOKOMOTIVA: P. Posavec 4, Kaselj 3, Šenvald 1, Šimara 1, S. Posavec 4 (2), Kapetanović 2 (1), Vojnović, Kalaus 4, Čivljak 2, Ćurić (8+0), Zeba 6, Plahinek 1, Glavan 1, Prkačin 5, Pijević 1 (5+2)

SEDMERCI: Osijek 6 (4), Lokomotiva 4 (3); ISKLJUČENJA: Osijek 8 minuta (Zagorščak 2+2, Jerčinović, Milić), Lokomotiva 4 minute (Prkačin 2+2)
Rezultati posljednjeg, 26. kola
Koka - Zrinski 29:28, Bjelovar - Trešnjevka 28:24, Zamet - Murvica 0:10 (bb), Umag - Split 2010 36:35, Osijek - Lokomotiva 23:35, Sesvete Agroproteinka - Podravka Vegeta 23:28. Slobodna je bila Koka.4
Najčitanije iz rubrike