Sport
NOVA POBJEDA VINKOVČANA

Cibalia teorijski osigurala naslov
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
Vodeća momčad prvenstva pogodcima Kuzmića, Ždinjaka i Suppigera “riješila” i Marsoniju

Nakon čiste 3:0 pobjede protiv Marsonije nogometaši Cibalije teorijski su osigurali naslov prvaka, a time i mogućnost plasmana u drugoligašku konkurenciju. Slavlje nakon utakmice s navijačima na istočnoj tribini zasigurno će biti puno veće nakon što 20. svibnja bude obznanjeno končano rješenje o licenciranju i kada se bude znalo hoće li Cibalia uistinu biti novi drugoligaš.

Na vinkovačkom stadionu sve je počelo svečano, dekoracija na istočnoj tribini koju su stavili navijači Cibalije "Ultrasi" pa zajedničko slikanje uveličali su tu utakmicu te je još jednom proslavljena 100. godišnjica vinkovačkog kluba. Sama utakmica otvorena je kako su domaćini priželjkivali, brzim pogotkom, već u trećoj minuti. Mladi Vincetić izveo je odličan slobodan udarac s nekih trideset metara iskosa, ubacivši loptu na drugu vratnicuu, gdje ju je Kuzmić glavom poslao neobranjivo u suprotni kut. Cibalia je nastavila pritiskati, željna što prije riješiti sve dvojbe oko pobjednika. Gosti iz Slavonskog Broda očito se nisu došli samo braniti, nego su aktivnom igrom i brzim iznošenjem lopte pokušavali doći do gola vratara Marijanovića. U 27. minuti mladi Drena Beljo odlično se oslobodio nekoliko igrača, ušao u šesnaesterac i još bolje "zavrnuo" loptu u sredinu, ali nitko nije pratio tu akciju i završilo je pogotkom. U 37. minuti na suprotnoj strani odlično je pucao Gudelj, ali je lopta prošla pokraj gola. U 40. minuti Drena Beljo je u prazan prostor uposlio fantastičnom loptom Ždinjaka, koji je izbio sam pred vratara Marsonije Memovića, a on je odličnom reakcijom spasio svoju mrežu. Ipak, dvije minute poslije Ždinjak je bio precizniji, ovaj put ga je uposlio Rene, također odličnom loptom u prazan prostor, te se sa 2:0 otišlo na odmor.

U prvom minuti nastavka susreta ponovno je na sceni Drena Beljo, koji je još jednom promiješao obranu gostiju i poslao loptu prema Šariću, no on je bio pola koraka prekratak da je ubaci u nebranjenu mrežu. Brođani su u nastavku susreta bili puno agilniji nego u prvom poluvremenu, pa je malo i zaiskrilo zbog čvršćih i žešćih dvoboja. Nepotrebna gužva stvorila se u 60. minuti, kada je Balentović napravio prekršaj nad Ždinjakom, pa je sudac morao vaditi crvene kartone, isključivši domaćeg Karaulu te gostujuće Balentovića i Čanića. Do kraja susreta Cibalia je kontrolirala utakmicu, a treći je pogodak pao u sučevoj nadoknadi vremena, kada je Stojanović po lijevoj strani zaobišao nekoliko igrača i odlično uposlio usamljenog Suppigera na drugoj stativi, kojemu nije bilo teško gurnuti loptu u praznu mrežu.

Antun Grgić
CIBALIA       3 (2)

MARSONIA       0

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja: 350. Sudac: Nenad Vargović (Virovitica) 6. Strijelci: 1:0 Kuzmić (3), 2:0 Ždinjak (42), 3:0 Suppiger (90+4)

Žuti kartoni: Marijanović (Cibalia), Begić, Radić (Marsonia). Crveni karton: Karaula (61, Cibalia), Balentović (60, Marsonia), Čanić (61, Marsonia)

CIBALIA: Marijanović 6,5, Mihaljević 6,5 (od 74. Stojanović 6,5), Karaula 6, Kuzmić 7, Filipović 7, Kiš 6,5, Vincetić 6,5 (od 80. Tadić-), Šarić 7, Ždinjak 7 (od 77. Suppiger 7), Drena-Beljo 7,5, Šest 6,5

MARSONIA: Memović 6,5, Garić 5,5, Balentović 5, Čanić 5, Begić 5, Gudelj 6, Rosandić 5,5, Radić 5 (od 90. Čengić-), Sivrić 5, Baričević 6 (od 81. Stopić-), Letica 5 (od 67. Dančević 5,5)

IGRAČ UTAKMICE: DION DRENA BELJO (CIBALIA)
Najčitanije iz rubrike