Sport
OSIJEK II PAO U STANOVIMA

Dagin pogodak dovoljan samo za minimalni poraz
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
Ne ide, pa ne ide Osijeku II ovog proljeća na drugoligaškim gostovanjima. U zadarskim Stanovima momčad Ronalda Grnje doživjela je još jedan, peti poraz izvan Gradskog vrta, pa je rubrika “bodovi u gostima” i dalje prazan skup. Nije to nikakva drama jer Grnja je od trenutka kada je preuezo drugu momčad od Dine Skendera krenuo u selekciju za sljedeću sezonu. Zbog toga više prilika dobivaju juniori negoli njihovi nešto stariji suigrači, s kojima bi rezultatska slika vjerojatno bila drukčija. Kao i na većini dosadašnjih gostovanja u nastavku sezone Osijek II izgubio je u ravnopravnoj borbi. Istina, Zadrani su rano došli u vodstvo uz lagani osmijeh sreće. Kapetan Dragan Župan odlučio se na udarac s 20-ak metara, a on je na putu prema vratima pogodio jednog igrača Osijeka, promijenio smjer, prevario vratara Barešića i završio u mreži. Nakon toga obje su momčadi imale po jednu dobru priliku, ali su na visini zadatka bili vratari Bender i Barešić. Zadrani su dobru priliku za povećanje vodstva zapucali u 25. minuti kada je Jurić izbio sam pred Barešića i pucao pored vrata. No zato je Osijek II svoju novu priliku pretvorio u pogodak. Dago je izmakao pozornosti obrane domaćina, stigao “oči u oči” s Benderom i nije pogriješio, rutinski je pogodio mrežu za izjednačenje. Zanimljivo, bio je to Bjelokošćaninu treći pogodak u susretima protiv Zadra ove sezone, prva dva im je zabio jesenas u dresu Sesveta. Ipak, to nije bilo dovoljno kako bi Osječani izbjegli poraz.

Osijek je opet pokleknuo u ranoj fazi drugog poluvremena. Prije novog vodstva, Zadrani su imali priliku preko Begića koji je pucao izravno u Barišića, a u 58. minuti Gačić je srušio Repića u kaznenom prostoru, pa je dosuđen kazneni udarac. Izveo ga je Jurić koji je pogodio snažno, pod gredu - 2:1. Do kraja domaćini su kontrolirali igru, ali je Osijek II u sudačkoj nadoknadi imao priliku za izjednačenje, a vratar Bender odlično je reagirao i sačuvao pobjedu svojoj momčadi. D.Keler
ZADAR       2 (1)

OSIJEK II       1 (1)

ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 400. Sudac: Matej Horvat (Zagreb). Strijelci: 1:0 Župan (8), 1:1 Dago (36), 2:1 Jurić (57 -11m). Žuti kartoni: Župan, Žderić (Zadar), Lišnić (Osijek).

ZADAR: Bender, Pranić, Iveljić, Jerbić, Žderić, Muić, Jurić (od 76. Kulaš), Begić, Repić, Župan (od 83. Katuša), Knežević (od 92. Zdrilić).

OSIJEK II: Barešić, Almeida (od 32. Radeljić), Gačić, Lišnić, Todoroski, Plum, M’Pinda, Hudećek, Todorov, Dago (od 72. Bliznac), Kolega (od 64. Durdov).
Najčitanije iz rubrike