Sport
BSK NIJE USPIO DOĆI DO SPASONOSNE POBJEDE

Dugopoljci ostavili tjeskobu u Bijelom Brdu
Objavljeno 12. svibnja, 2019.
Bjelobrđani su bili na putu izboriti, vjerojatno, spasonosnu pobjedu, ali je bod zasluženo otišao s gostima u Dugopolje. Oni su se u Bijelo Brdo došli nadigravati i pri tomu se uvodno nametnuli. Nisu, međutim, uspjeli stvoriti prijetnju pred domaćim vratima, ali se u devetoj minuti ona zbila pred njihovim. Muženjak je uspio proći po lijevoj strani i vratiti u sredinu, gdje se lopta odbila do Jakšića, čiji je poluvisoki udarac s 12 metara završio pokraj lijeve vratnice. Sljedećih dvadeset minuta igralo se, uglavnom, između 16-eraca, a potom je uzbuđenje ponovno bilo u gostujućem. Čikvar je iz sredine izvukao loptu na desni bok, odakle je Šimičić prizemno ubacio do Muženjaka, koji je iz okreta, s 12-13 metara, šutirao pokraj suprotnog donjeg kuta. Neposredno uoči odmora ozlijedio se stoper Meter, tako da je trener domaćih prisilno morao načiniti izmjenu, kao i rotaciju, u momčadi.

Mjesto centralnog napadača tako je zauzeo Popović, koji je u 56. minuti iznudio kazneni udarac. Šimičić je iz dubine u gostujućem 16-ercu tražio toga robusnog napadača, kojeg je Primorac povukao straga i srušio, a zaprešićki sudac pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Ilić, poslavši vratara Ćubića u desnu stranu, a loptu u suprotni donji kut - 1:0. Minutu poslije Dugopoljci su mogli izjednačiti nakon što je Radošević zdesna centrirao na drugu vratnicu, a Živković s nekoliko metara nogom prebacio okvir vrata. U 80. minuti gosti su ipak uspjeli doći do izjednačenja. Iz lijevog je kuta ubacio Nakić, a pred vratima najviše skočio Primorac i s desetak metara glavom pogodio desni gornji kut - 1:1. U sudačkoj nadoknadi vremena Dugopoljci su mogli i do svih bodova, ali je Rodićev udarac iz blizine vratar Ilinčić obranio. D.Lekšan
BSK       1 (0)

DUGOPOLJE       1 (0)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme: oblačno. Teren: dobar. Gledatelja: 500. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić) 6,5. Strijelci: 1:0 Ilić (56.-11m), 1:1 Primorac (80). Žuti kartoni: Majtanić, Šimičić (BSK), Rodić, Primorac i Jelavić (Dugopolje). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić 7, Periša 7, Meter 6 (od 45. Popović 6,5), Majtanić 6,5, Ištvanić 6,5, Ilić 6,5 (od 82. Ćorić -), Kovačić 6,5, Muženjak 7, Čikvar 6, Šimičić 6,5, Jakšić 6 (od 60. Mlakić 6)

DUGOPOLJE: Ćubić 6,5, Jurić 6, Čerina 6,5, Primorac 7, Maglica 6,5, Rakić 6,5 (od 72. Nakić -), Balić 6,5 (od 46. Radošević 6,5), Franić 5,5 (od 46. Živković 6), Grubišić 6,5, Rodić 6,5, Jelavić 6

IGRAČ UTAKMICE: IVAN PRIMORAC (DUGOPOLJE)
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana