Regija
OŠ VLADIMIRA NAZORA FERIČANCI

Bivši osmaši zajedno nakon 32 godine
Objavljeno 12. svibnja, 2019.
NAŠICE - Nekadašnji učenici OŠ Vladimira Nazora Feričanci, generacija 1986./87., u subotu su se okupili i prisjetili dobrih starih vremena. Za 30-ak kolega iz nekadašnjeg 8.b i 8.a razreda susret je bio dirljiv, uspomene su navirale, a izmjenjivale su se suze radosnice i smijeh. Priče gdje su danas i kamo je koga životni put odveo pričali su jedni drugima u rasadniku Šumarije Našice, koji su odabrali za generacijsko druženje.

- Prvi smo se put sastali 2007., i to je bilo za 20. obljetnicu male mature. Nakon toga smo se susreli svake pete godine, a onda smo 2017. odlučili da ćemo svake dvije godine imati susret jer smo sve stariji, ali smo mladi u srcu. Neki se susreću često jer žive i rade na području Feričanaca, Orahovice i Našica, no ima i onih koji žive vani – pojasnila nam je jedna od organizatorica, Mirjana Felinger, kojoj su desna ruka bili Berta Buljan i Goran Cvijetović. Jedan od glavnih ‘krivaca‘ za okupljanje i najpozantiji među njima je Josip Ćelić, bivši specijalac i šef karlovčkog MUP-a, koji je sada zamjenik glavnog ravnatelja policije.

Dražen Lulić završio je u austrijskom gradu Grazu.

- Sagradio sam kuću u Valenovcu, tako da kada imam prilike dolazim u Hrvatsku, a ovaj susret ne bi ni za što propustio - kaže Lulić.

Nenad Slavković na proslavu je, kao i prijašnjih nekoliko puta, došao iz Zrenjanina, gdje živi gotovo tri desetljeća.

- Vežu nas lijepe uspomene i zbog toga dolazim, i dolazit ću dok budem mogao. S većinom sam u kontaktu, a s nekim kolegama sam jako blizak i čujemo se redovito i nalazimo - kazao je Slavković. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana