Regija
REKONSTRUKCIJA PROMETNICE D212

Počinje izgradnja kružnog toka na ulazu u Karanac
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
KNEŽEVI VINOGRADI - Ako ne bude većih problema, do kraja srpnja trebala bi biti gotova potpuna rekonstrukcija dionice državne ceste D212 između Kneževih Vinograda i križanja s državnom cestom D7 u dužini od približno 6,5 kilometara.
Projekt obuhvaća i sanaciju, odnosno proširenje postojećeg kružnog toka u Kneževim Vinogradima kod starog beljskog podruma.


- Veći dio radova na rekonstrukciji prometnice, poput stavljanja novog asfaltnog sloja, proširenja kolnika, uređenja oborinske odvodnje i sličnih, završen je prošle godine, a u dogovoru s izvođačem radova, tvrtkom Osijek-Koteks, dio radova ostavljen je za ovu godinu. Tako je nedavno krenula rekonstrukcija kružnog toka u Kneževim Vinogradima, koji će biti veći te omogućavati normalan i sigurniji promet - priča načelnik općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić. Dodaje kako će istovremeno biti rekonstruiran i spoj prema Ulici Petefi Šandora, zajedno s izgradnjom novih parkirališnih mjesta kod starog beljskog podruma. Ovih dana, nastavlja Kramarić, trebala bi početi i izgradnja kružnog toka na ulazu u Karanac.


- Prometna signalizacija već je postavljena, a početak radova može prolongirati samo loše vrijeme - kaže naglašavajući kako je cijela investicija rekonstrukcije državne ceste D212 teška približno 16 milijuna kuna. Investitor su Hrvatske ceste. Prema informacijama koje posjeduje, nije se odustalo ni od gradnje kružnog toka na križanju prometnica D212 i D7 (prema Osijeku odnosno Belom Manastiru).


- Koliko znam, taj je kružni tok u fazi projektiranja, a njegova gradnja bit će završna faza projekta rekonstrukcije prometnice D212 - naglašava. Što se cestogradnje na području općine Kneževi Vinogradi tiče, Kramarić podsjeća i na izgradnju nerazvrstane ceste prema silosima, vrijedne približno šest milijuna kuna osiguranih kroz mjeru 7.2. Isto tako, tvrdi kako su riješeni imovinskopravni odnosi (što se njegove općine tiče) na trasi buduće županijske ceste između Kamenca i Popovca. Vratimo se rekonstrukciji kružnog toka u središtu Kneževih Vinograda, onog kod starog beljskog podruma i stare vinarije. Njegovom će rekonstrukcijom šire središte mjesta dobiti novo, ljepše lice i naličje. S jedne strane. No, s druge, i nadalje će ga narušavati zdanje stare beljske vinarije, koju je, navodno, Belje planiralo srušiti prije nekoliko godina.
- Ne znam što učiniti. Razgovarao sam s čelnicima Belja, koji tvrde da za takvo što, bar za sada, nemaju ingerenciju. Istovremeno, na zgradu su postavljeni nekakvi odašiljači, koji dodatno pogoršavaju ionako ružnu sliku. Pri tome Općinu nitko nije kontaktirao ili bar obavijestio o njihovu postavljanju – žali se Kramarić ističući kako u središtu mjesta imaju novi golemi deponij koji stravično izgleda...
Ivica Getto
Vedran Kramarić, načelnik

Ne znam što učiniti. Razgovarao sam s čelnicima Belja, koji tvrde da za rušenje stare vinarije, za sada, nemaju ingerenciju. Sve skupa izgleda strašno i predstavlja veliki deponij u središtu mjesta.
Uskoro kanalizacija
Mještane općine Kneževi Vinogradi čeka još jedna investicija - izgradnja kanalizacije u Karancu. ‘’Koliko znam, najvjerojatnije ovog tjedna, izvođač radova bit će uveden u posao. Riječ je o zemljanim radovima, osim prepumpne stanice, koji bi trebali biti brzo završeni. Za ovu je fazu osigurano 5,7 milijuna kuna, najvećim dijelom iz budžeta Hrvatskih voda, dok će Općina sudjelovati s milijun kuna’’, kaže načelnik.
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike