Ekonomija
NA SAJMU U NOVOM SADU 8 HRVATSKIH TVRTKI

Domaća sirovina i nova tehnologija ključ su uspjeha
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
Na Međunarodnome poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji traje od 11. do 17. svibnja, predstavljaju se, kako navode iz Hrvatske gospodarske komore, najznačajniji akteri poljoprivrede i srodnih industrija u ovom dijelu Europe.
Tako će, dodaju, više od stotinu i četrdeset tisuća posjetitelja moći vidjeti najnovija tehnološka dostignuća, posjetiti izložbe organske hrane i hrane s oznakama zemljopisnog podrijetla, ali i posljednje dosege u poljoprivrednoj mehanizaciji.
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore svoje su proizvode predstavile tvrtke iz mesoprerađivačke industrije Ravlić, Pivac i PPK Karlovac i industrije poljoprivredne mehanizacije, Megametal, Pecka, TPS Labinprogres, Hittner i Klaster poljomehanizacije.
Grupa Pivac na sajmu sudjeluje s dvije tvrtke - Mesnom industrijom Braća Pivac i PPK karlovačkom mesnom industrijom.- Dodanu vrijednost proizvodima Grupe Pivac daje i činjenica da se za njihovu izradu koristi isključivo domaća sirovina hrvatskih farmera, što kupcima jamči visoku razinu kvalitete i sigurnosti - rekao je Igor Miljak iz Grupe Pivac.
"U strukturi izvoza, četvrtina ostvarenih prihoda odnosi se na Srbiju, tako da nam je ovo izrazito važno tržište na kojemu planiramo daljnje širenje", rekao je Miljak naglasivši da im udio izvoza u ukupnim prihodima od prodaje iznosi pet posto, s izrazitim trendom rasta.
Na sajmu se predstavila i tvrtka Hittner iz Bjelovara, čiji se najnoviji proizvod, tzv. lovac mraza, koristi na otvorenim površinama za sprječavanje i ublažavanje šteta od mraza u voćarstvu, vinogradarstvu, povrtlarstvu i cvjećarstvu, ali i kao grijač zraka u plastenicima i staklenicima.
"Tu smo kako bismo proširili prodajnu mrežu i pronašli nove poslovne partnere. Izvozimo oko 15 posto ukupne proizvodnje. Želja nam je probiti se i na tržišta Italije, Rusije, Nizozemske i Danske", rekao je Kristijan Marić iz Hittnera dodavši da je sajam izvrsna prilika i za praćenje trendova u proizvodnji. Svake godine investiramo i u nove CNC strojeve. Posjedujemo i jednog robota, a drugi nam je u planu za ovu godinu."
Uz više od 1500 izlagača, sajam stručnim skupovima, okruglim stolovima i edukacijama predstavlja najaktualnije teme iz poljoprivrede, uz poseban fokus na primjere najbolje prakse. Z.Rupčić
Uz više od 1500 izlagača, sajam stručnim skupovima i edukacijama predstavlja najaktualnije teme iz poljoprivrede
Možda ste propustili...

HRVATSKA MEĐU VODEĆIM DESTINACIJAMA

Pustolovni turizam okosnica ponude

RAST PRIHODA TRGOVACA NA MALO MJEŠOVITOM ROBOM

Konzum najjači trgovac, a raste i Schwarz grupa

MESOPRERADA OTVARA DVIJE NOVE MESNICE U OSIJEKU I ČEPINU

Pronašli smo mesnicu u kojoj se prodaje isključivo meso s lokalnih farmi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana