Osijek
FESTIVAL NA TRGU SLOBODE

Urban bike festival "BikeOS" okupio zaljubljenike u biciklizam
Objavljeno 11. svibnja, 2019.
Razgledavali grad biciklima, uživali u zdravoj hrani chefa Špičeka i provjerili svoje znanje

Bic, bajs ili bicikl, u Osijeku je nebitno koji izraz koristite, jer upravo je bicikl omiljeno prijevozno sredstvo u gradu na Dravi koji se može pohvaliti s preko pedeset kilometara biciklističkih staza te brojnim biciklističkim udrugama, ali i serviserima.
Upravo su to bili motivi za organizaciju Urban bike festivala Osijek - BikeOS, koji je protekle sunčane subote na Trgu Slobode okupio sve dionike povezane s biciklima. Rekreacija, sport, zdrav život, sigurnost u prometu, pa i turizam, bili su u fokusu događanja. Odazvali su se mnogobrojni sugrađani.


- BikeOS je zamišljen kao osječki urbani bike festival na kojem se okupljaju zaljubljenici u biciklizam, Osijek, zdravu hranu i općenito zdrav način života - kaže Igor Medić, direktor Tržnice Osijek, koja je uz Grad Osijek i Turističku zajednicu grada Osijeka glavni organizator festivala kojemu su podršku dali brojni partneri.


Festival je počeo razgledavanjem grada biciklima u pratnji turističkog vodiča, nastavio se tematskim showom uz poznatog hrvatskog kuhara Tomislava Špičeka, koji je za sve sudionike pripremao zdravu hranu od sezonskih autohtonih namirnica s osječke tržnice. A uz chefa Špičeka i Tržnica Osijek pripremala je zdrave voćne napitke koji su napunili baterije sudionika.
Središnjica je bila "BikeOS olimpijada" koju je otvorio dogradonačelnik Boris Piližota. Svi stariji od 12 godina mogli su provjeriti biciklističko znanje o spretnosti u vožnji uz test Odjela prevencije PU Osječko-baranjske na poligonu, vještinu popravka bicikla uz Extreme sport ali i poznavanje turističkih znamenitosti Osijeka. Za pobjednika olimpijade organizatori su osigurali vrijedan bicikl, a prigodno su nagrađeni i najbolji u svakoj disciplini. J.Pejaković

BICIKLISTI POSTALI SAVJESNIJI I OBZIRNIJI
Ivan Pakšić, voditelj Odjela prevencije policijske uprave Osječko-baranjske kaže kako premda imamo velik broj biciklista i na nacionalnoj razini, oni su u velikoj mjeri vrlo upućeni kako se u prometu treba ponašati, a to je vidljivo iz postotka broja prekršaja i stradavanja. "Razlog je tomu pojačan preventivni rad s biciklistima. S tim u vezi, imamo pozitivne rezultate u broju smanjenih prekršaja na području Osječko-baranjske županije, a poglavito na području grada Osijeka. Mogu reći da su biciklisti postali savjesniji i obzirniji", kaže Pakšić napominjući da posebnu pažnju treba obratiti na pješake.
Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Prijavite se za “Učeničko poduzetništvo”

Najčitanije iz rubrike