Osijek
FESTIVAL CVIJEĆA U PARKU KRALJA DRŽISLAVA

Spoj cvijeća, glazbe, hrane i prijateljstva
Objavljeno 11. svibnja, 2019.
U parku je zasađena trta – najstarija sorta loze na svijetu

Park kralja Držislava ovaj vikend bio je u znaku cvijeća, plesa i gastronomije na trećem po redu Festivalu cvijeća, u organizaciji Grada Osijeka i osječke Turističke zajednice. Među posjetiteljima i brojnim gostima ondje je bio i mariborski gradonačelnik Saša Arsenović. Čelnik grada prijatelja Osijeka tom je prilikom zajedno s dogradonačelnikom Osijeka Borisom Piližotom u ružičnjaku u parku zasadio trtu – najstariju sortu loze na svijetu, staru oko 400 godina.


Ovaj poklon odlično se uklopio u Festival koji je ove godine okupio 35 izlagača, a prema riječima Saše Uranjeka, direktora osječke Turističke zajednice, broj izlagača iz godine u godinu sve je veći.
- Ovo nije samo promotivna, već i prodajna izložba sa zanimljivim popratnim sadržajima poput modne revije cvijeća, cvjetnog valcera uz zvukove "Orašara", nastup Vokalnog sastava "Akvarel" te Cvjetnog kulinarskog showa u izvedbi poznatog kuhara Tomislava Špičeka, rekao je Uranjek.


Od ostalih sadržaja na Festivalu cvijeća tu je još i turistički obilazak pakova, kao i nastup Plesnog studija Shine, potraga za cvjetnim blagom, slikanje lica i štošta drugo, s čim je bio zadovoljan i osječki dogradonačelnik Piližota.
- I mnogi drugi gradovi u Hrvatskoj imaju cvjetne festivale i razne manifestacije, no drago mi je što je ovaj osječki pokazao zajedništvo ne samo ljudi koji se bave cvjećarstvom, već i svih onih koji sudjeluju na ovom dvodnevnom događaju, poručio je Piližota.
 M. Mihelić

Zadovoljstvo nije krio ni dogradonačelnik Boris Piližota te je istaknuo sudjelovanje srednjih strukovnih škola na ovom Festivalu cvijeća koji je više nego uspješan ne samo po brojnosti izlagača, već i bogatim popratnim sadržajima.
Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike