Sport
TURNEJA RADOSTI

U ponedjeljak sportski skup u Osijeku
Objavljeno 11. svibnja, 2019.
Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih sljedećeg tjedna stiže na istok Hrvatske. U ponedjeljak gostuje u Osijeku, a dan poslije (14. svibnja) u Vinkovcima. Turneja radosti već je obišla 16 gradova diljem Hrvatske, red je stigao na Osijek i Vinkovce, koji će na jedan dan postati središte amaterskog sporta za osnovnoškolce.

U planu je bilo da se u Osijeku zabavno-sportski, ali i edukativni program održava na terenima SC-a Srednjika, no vremenska prognoza za ponedjeljak nije obećavajuća, najavljena je kiša, pa organizatori nisu željeli ništa riskirati i cijeli događaj prebačen je u dvoranu Gradski vrt. A u dvorani program kreće u 10 sati zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici Grada Osijeka i predstavnici Plazma Sportskih igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Osijeka i okolice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Najbolji s osječkog natjecanja, kao i ostalih gradova, plasirat će se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati na račun organizatora, u Savudriji i druženju s osnovnoškolcima iz cijele Hrvatske.

Pobjednici svih finalnih turnira sudjelovat će, pak, na Međudržavnoj završnici, gdje će odmjeriti snage s djecom iz Bosne i Hercegovine te Srbije tijekom kolovoza u Splitu. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju brojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Također sve ih očekuje i okrjepa u Coca-Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske te HPB i Hrvatska pošta korneri.

Nakon Osijeka Turneja nastavlja svoj put u Vinkovcima, gdje je najavljeno okupljanje od 11 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića. I. Li.
Možda ste propustili...