Sport
PANONSKA UTRKA U OSIJEKU

Prvo Cener, onda djeca pa rekreativci, a za kraj zabava
Objavljeno 11. svibnja, 2019.

Trčanje i zabava ono je što će u subotnje poslijepodne dominirati osječkom promenadom. U Osijeku se održava drugo izdanje Panonske utrke, a sudionici, kao i organizatori, gledaju prema nebu i mole Boga samo da kiše ne bude. Loše vrijeme moglo bi upropastiti veliku zabavu ispred Veslačkog kluba Iktus, no prognoza kaža kako u Osijeku u subotu popodne ne bi trebalo biti padalina, ali bi kiše moglo biti navečer. Organizatori se nadaju, ako već mora padati, neka pada nakon 22 sata, kada sportsko-zabavni event završi.

Panonska utrka lani je prvi put došla u Osijek i ostavila sjajan dojam, tako da i ove subote dolazi u grad na Dravi kako bi Osječane, ali i sve Slavonce, još jednom pokrenula na trčanje, ali i ponudila dobar zabavni program uz glazbu, jelo, piće...

Program kod Iktusa počinje u 16.30 sati, a nakon uvodnog zagrijavanja, prijava i podizanja startnih brojeva, u 17.30 starta prvi čin Panonske utrke - Osječki cener u organizaciji Žutog šešira. To je tradicionalna osječka utrka na 10 km koja je lani postala dio ovog eventa. Ovo će biti 11. izdanje Cenera, koji je pokrenuo Žuti šešir, a tijekom godina gotovo svaki hrvatski grad dobio je svoj Cener. No ovaj, osječki najstariji je u državi.

U 17.45 počinje dječja utrka na 300 metara (djeca od 3 do 10 godina), između svake utrke je zabava, a animator Tomislav Tržan zadužen je voditi zagrijavanje uz disco-glazbu. I kao posljednja utrka subotnjeg programa je ona rekreativna na 3000 metara, a krug "oko mostova" počinje u 19 sati.

- Zahvalan sam gradu Osijeku i Žutom šeširu, ovdje se doista osjećamo kao doma. Ove bismo godine trebali imati rekordan broj natjecatelja u sve tri utrke, a svaki trkač, bez obzira na plasman, dobit će svoj poklon-paket i, ono što je sigurno, bit će i dobre zabave, tako da pozivam Osječane neka samo dođu danas na promenadu - najavio je poznati hrvatski hip-hop/rap glazbenik Marko Lasić, Nered jedan od glavnih organizatora i pokretača Panonske utrke.

A nakon što završi sportski, počinje zabavni dio programa, koji će na promenadi trajati do 22 sata. U zabavnom dijelu glavna je Jelena Žnidarić, odnosno Zsa Zsa, koja ima nekoliko uspješnica kao što su Sve u meni se budi, Pruži mi ruku, Tragom tvojih tragova... I. Liović
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike