Regija
ŽUPANIJSKA SMOTRA SREDNJIH I OSNOVNIH ŠKOLA

Tri će učeničke zadruge ići na državnu smotru
Objavljeno 11. svibnja, 2019.
Domaćin Vučica, Mali Mikeši i Slatina kao pobjednici predstavit će se na toj smotri
ORAHOVICA - Srednja škola ‘‘Stjepan Ivšić‘‘ Orahovica bila je domaćin ovogodišnje Smotre učeničkih Zadruga srednjih i osnovnih škola.Na središnjem gradskom trgu u Orahovici svoje je proizvode predstavilo 13 škola, pet srednjih i osam osnovnih. U uvodu smotre nazočne je pozdravio ravnatelj srednje škole domaćina, Zorislav Milković, a smotru je otvorio zamjenik župana Darko Žužak, dok se nazočnima uime Grada Orahovice obratila i djelatnica TZ-a Lana Jurkin.

- Sigurno da rad u zadrugama služi srednjoškolcima da se lakše uključe u tržište rada nakon završetka škole, a osnovcima da se lakše odluče kojim će putem u daljnje školovanje - rekao je Žužak. Stručni ocjenjivački sud, koji čine voditelji učeničkih zadruga, obišao je štandove i nakon toga donio odluku o pobjednicima. Uz Srednju školu ‘‘Stjepan Ivšić‘‘ Orahovica i njezine zadruge Vučica kao domaćina, u Vinkovce će na na državnu smotru kao najbolje ocijenjeni ići u kategoriji osnovnih škola Učenička zadruga ‘‘Mali Mikeši‘‘, Centar za odgoj i obrazovanje Virovitica, te Učenička zadruga ‘‘Slatina‘‘, Srednje škole Marka Marulića. U kategoriji osnovnih škola drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi ‘‘Zalatnuk‘‘ OŠ Eugena Kumičića Slatina, a treće Učeničkoj zadruzi ‘‘Sekvoja‘‘ OŠ Josipa Kozarca Slatina. Kod srednjih škola drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi ‘‘Kostanj‘‘ SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača, a treće je osvojila Učenička zadruga ‘‘Obrtnik‘‘ Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Proglašeni su i pobjednici i u dvije posebne kategorije pa su tako prvo mjesto u kategoriji estetike štanda podijele zadruge ‘‘Marljive ruke‘‘ Virovitica te ‘‘Obrtnik‘‘, "Slatina‘‘ i ‘‘Sekvoja‘‘ iz Slatine, a u kategoriji praktičnog rada prvo su mjesto podijelile ‘‘Mali Mikeši‘‘ Virovitica, ‘‘Naš vrt‘‘ Mikleuš i ‘‘Slatina‘‘.

Nagrade najuspješnijima uručili su ravnatelj SŠ domaćina, ‘‘Stjepan Ivšić‘‘ Orahovice Zorislav Milković te voditelj učeničke zadruge škole Mirko Kufner.

Vladimir Grgurić
SVI SU BILI ODLIČNI
Voditelj Učeničke zadruge Vučica orahovačke SŠ ‘’Stjepan Ivšić’’ Mirko Kufner pohvalio je sve zadruge. “Zadruge koje idu na državno nose proizvode iz svake škole kako bi predstavile sve županijske zadruge, a kako su svi učenici na smotri pokazali odličnim, zasigurno će županija na državnoj smotri “biti predstavljena u najboljem svjetlu”, zaključio je Kufner.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike