Svijet
MILORAD DODIK

“Inzko ne može smjenjivati, neka proba”
Objavljeno 9. svibnja, 2019.
Predsjedajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako će Republika Srpska pratiti Srbiju kada je riječ o Kosovu i neće dopustiti da "visoki predstavnik smjenjuje bilo koga". Dodik podsjeća kako međunarodna zajednica ne želi razgraničenje između Srbije i Kosova, jer bi to moglo inicirati izdvajanje RS-a iz sastava BiH i ako se Beograd i Priština tako dogovore, RS će biti uz Srbiju.

Nakon što je visoki predstavnik Valentin Inzko u srijedu podnio izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a, u kojem je kritizirao srpske vlasti zbog secesionističkih prijetnji, počele su rasprave o tome kako bi se na udaru tzv. bonskih ovlasti mogao naći i Dodik.

"On ne može smjenjivati, to je prošlo vrijeme. Kakvo smjenjivanje? Što ako smijeni, ako mi kažemo da ne dolazi u obzir, što će onda, koga će smijeniti? Ja ne podržavam bilo čije smjenjivanje i u RS ta praksa neće proći", rekao je Dodik. Dodao je kako su Inzku jasno poručili još prije deset godina da "ne smije ništa učiniti". "Neka proba", poručio je Dodik. M.F.
Možda ste propustili...

MADRID I BARCELONA OTVORILI TERASE KAFIĆA ZABRINUTI TURISTIČKOM SEZONOM

Španjolska riskira da spasi turizam

174 SMRTI OD KORONAVIRUSA U POSLJEDNJA 24 SATA

Rusija prijavila najveću dnevnu smrtnost od koronavirusa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVO ŽARIŠTE U TEŠNJU

U BiH pandemija opet izmaknula kontroli

2

AMERIKA OŠTRO UPOZORILA SRBIJU UOČI IZBORA:

Ratni zločinci ne smiju se kandidirati

3

SLOVENSKA VLADA

U Sloveniji dvoje novooboljelih od Covida-19 u zadnja 24 sata