Mozaik
OPISAT ĆE DOGAĐAJE POVEZANE SA SKANDALOM I SLAVNIM RODITELJIMA

Knjiga i TV serija o
prijevari vezanoj uz upise
Objavljeno 9. svibnja, 2019.
Priča o sudjelovanju više poznatih ličnosti u onome što su tužitelji nazvali najvećom prijevarom vezanom uz upise na sveučilišta u američkoj povijesti pretočit će se najprije u knjigu, a potom i u holivudsku TV seriju, izvijestila je Annapurna Television.

Annapurna je objavila da je sklopila ugovor o kupnji prava na korištenje knjige pod nazivom "Accepted" (Primljeni) o skandalu s upisima na poznata američka sveučilišta. Autorice knjige su novinarke Wall Street Journala Melissa Korn i Jennifer Levitz.

Dobitnik nagrade Emmy D. V. DeVincentis (The People v. O. J. Simpson, High Fidelity) po knjizi će napisati scenarij za TV-seriju koja će biti limitirana, što znači da se ne očekuje njezina druga sezona.

A knjiga, koju će objaviti Portfolio, izdavač u vlasništvu izdavačke kuće Penguin Random House, detaljno opisuje događaje povezane sa skandalom u kojemu je sudjelovalo pedesetak osoba, među njima 33 bogatih i poznatih roditelja, poput glumica Felicity Huffman i Lori Loughlin, Loughlinin suprug, dizajner Mossima Giannullija te cijenjeni poslovni čovjek Bill McGlashan. Svi su optuženi za sudjelovanje u zavjeri koja je uključivala varanje na maturi i isplatu 25 milijuna dolara mita da bi se osigurao upis njihove djece na poznata američka sveučilišta poput Yalea, Georgetowna i Sveučilišta Južne Kalifornije.

Vlasti su obznanile da je zavjeru vodio bivši savjetnik za upis na kalifornijska sveučilišta William "Rick" Singer, koji je priznao krivnju za organizaciju prijevare i davanje mita trenerima, a kandidate je lažno predstavljao kao sportaše. Još nema informacija o glumcima ni o datumu početka snimanja serije. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike