TvObzor
NOVI SINGL U SKLOPU PROJEKTA FEMME NOUVELLE

Krenimo nekamo - sanjarska pjesma Natali Dizdar
Objavljeno 10. svibnja, 2019.

Na svom posljednjem albumu “Iluzije” Natali Dizdar jasno je poslala poruku da je, uz njezin moćan glas i glazbeni izričaj, njezina velika snaga i pisanje pjesama. U radijski eter tako dolazi još jedna pjesma “Krenimo nekamo” za koju je glazbu, u suradnji s Vladimirom Mirčetom, napisala upravo Natali, tekst potpisuje Dejan Aleksić ujedno autor tekstova pjesama Iluzionist, Ne reci zauvijek, glazbenu produkciju producentski dvojac Pavle Miholjević i Jura Ferina, a pjesma će se naći na kompilaciji ženskog kantautorstva Femme nouvelle. S obzirom na to da se Natali posljednjih godina nametnula kao važan dio domaće ženske kantautorske scene, ne čudi što je našla svoje mjesto među desetak drugih kantautorica na ovakvom projektu. Pjesma “Krenimo nekamo” savršeno odgovara Natalinu nježnom, baršunastom vokalu, a pjesma će svojom zanimljivom formom zasigurno brzo osvojiti radijski eter, ali i naklonost obožavatelja.

“Pjesma Krenimo nekamo dosta se razlikuje od ostalih pjesama na albumu Iluzije i drago mi je da će izići i u sklopu jedne ovako lijepe kompilacije. Atmosfera je sanjarska, mekana, u jednoj neobičnoj formi koja svakako odskače od pop-standarda. Slagali smo ju i Vlado Mirčeta i ja, čije prepoznatljive gitarske dionice idu kroz cijelu pjesmu, odličan tekst Dejana Aleksića, imali smo i goste, izvrsnog trubača Antonija Gečeka i saksofonista Marija Bočića”, rekla je o pjesmi Natali Dizdar.

Sudjelovanju na kompilaciji Femme nouvelle rado se odazvala jer smatra da je međusobno poticanje među glazbenicima jako važno. Kompilacija Femme nouvelle izlazi početkom lipnja u izdanju Aquarius Recordsa i zahvaljujemo Agapa Musicu na ustupljenoj snimci.

Nikola Kučar