Regija
ZBOG OBNOVE I DOGRADNJE

Iz požeške se knjižnice seli 11 tisuća knjiga
Objavljeno 9. svibnja, 2019.
Knjižnica počinje raditi u ponedjeljak, 13. svibnja u privremenom prostoru pokraj Privredne banke
POŽEGA - U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje Gradske knjižnice i čitaonice Požega počinju radovi u prostorima zgrade Gradske knjižnice, a knjižnica privremeno s odabranom knjižničnom građom od 11 tisuća odabranih naslova seli u obližnji prostor u Ulici Antuna Kanižlića 1. U tom prostoru korisnici će moći posuđivati i vraćati knjige od 13. svibnja. Iseljenje knjižnične građe krenulo je u utorak u nazočnosti gradonačelnika Darka Puljašića i njegovih zamjenika.
- Ovo je povijesni dan za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Požega - rekla je ravnateljica knjižnice Aleksandra Šutalo.


- Počinje iseljavanje iz prostora stare zgrade knjižnice, koja je inače i zaštićeno kulturno dobro, jer počinju radovi i u tom dijelu.Organiziran je lanac ljudi koji prenose knjige iz starog spremišta u novo spremište kako bismo oslobodili taj prostor, a u lancu sudjeluju djelatnici gradskih ustanova, Grada Požege i knjižnice. No bez obzira na sve radove koji su potrebni kako bi rekonstruirali knjižnicu i završili ovaj projekt, našli smo način i na tome upravo radimo kako bi knjižnica neprekinuto radila za korisnike u uvjetima kakve može trenutno ponuditi - kazala je ravnateljica Šutalo.


Zbog tih izvanrednih uvjeta knjižnica neće za korisnike raditi do 10. svibnja 2019. godine, a počinje raditi 13. svibnja, u ponedjeljak, u privremenom prostoru u Ulici Antuna Kanižlića (pokraj Privredne banke). Korisnici će tamo moći posuđivati i vraćati knjižničnu građu od ponedjeljka do petka od 8.00 do 19.00 sati. Zakasnina se ne naplaćuje za dane kada knjižnica ne radi za korisnike.
- U pripremnim radnjama izlučili smo nešto više od 11 tisuća primjeraka građe koja je naš reprezentativni fond prema kriteriju traženosti, znači ono što se najviše traži i čita tamo će biti dostupno. Naši korisnici koji budu htjeli neku drugu knjigu, koja nije izlučena u taj fond, dobit će ju na zahtjev, bez problema i čekanja. Uvjereni smo kako je ovo najbolji mogući način funkcioniranja s obzirom na ove uvjete i tako će biti dok traju radovi, a očekivanja su kako oni neće trajati dugo. A nakon njihova završetka vraćamo se u našu knjižnicu, u dobro poznate prostore - dodala je ravnateljica knjižnice Aleksandra Šutalo.


Branka Tesari Starčević
KNJIŽNICA BI TREBALA BITI U FUNKCIJI DO 2020.
Projekt je počeo još 2006. godine
- Drago mi je da simbolično s današnjim danom krećemo u završetak projekta koji je počeo davne 2006. godine i do sada je koštao oko 16 milijuna kuna. Predugo i preskupo, ali sada ćemo urediti cijeli prostor stare knjižnice te, nadamo se, staviti knjižnicu u punu funkciju do početka iduće godine. S ovim danom započinje i jedan novi život knjižnice u starom dijelu jer naši građani, korisnici i ljubitelji čitanja navikli su upravo na taj prostor, ali s uređenjem će dobiti mogućnost za još kvalitetnije korištenje usluga knjižnice. Nadamo se, naravno, vrlo brzom otvorenju knjižnice u punom opsegu, za potpuni korisnički užitak - kazao je gradonačelnik Darko Puljašić.
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike