Sport
KOŠARKAŠKI KLUB BELIŠĆE

Osvojili su A-2 ligu “Istok”, a potom ostavili dobar dojam u prvoligaškim kvalifikacijama
Objavljeno 9. svibnja, 2019.

Zaključili su košarkaši Belišća sezonu u Omišu. Prvak A-2 lige Istok bio je sudionik kvalifikacija za plasman u Prvu ligu, drugi razred po kvaliteti u nas. U konkurenciji pet regionalnih prvaka Belišćani su u četiri utakmice ostvarili polovičan učinak. Porazi su upisani od Podravca (60:94) i domaćina (73:102), a igrači trenera Hrvoja Čamagajevca svladali su Kastav (90:87) te na kraju Sesvete (80:72), koje su uz Omišane i izborile vizu za prvoligaški razred.

Njemu su težili i prvaci Istoka, no s obzirom na to da su u Dalmaciji nastupili znatno oslabljeni, Belišćani ipak nisu bili konkurentni za prva dva mjesta.

- Kvalifikacije smo odradili bez dva važna igrača iz petorke, ozlijeđenih Kristijana Pregleja i Marka Solde, koji su samo popunjavali zapisnik, a nedostajali su još David Đolić, koji je u ozbiljnoj rotaciji, te Mislav Nađ. U situaciji kada u pet dana igraš četiri utakmice, jasno da smo imali golem hendikep. Bez širine kadra to je teško odraditi na visokoj razini, ali u Omišu smo odigrali dobar turnir, čak smo za kraj nanijeli Sesvetama jedini poraz na prvoligaškoj promociji - kaže mladi, 39-godišnji Čamagajevac, koji je odradio svoju drugu trenersku sezonu. U prvoj je bio viceprvak A-2 lige Istok, koju je ovog proljeća i osvojio.

- Bilo je zanimljivo prvenstvo, na kraju su još dvije momčadi imale istovjetan učinak. No u međusobnom krugu bili smo bolji od Borova i Županje te smo zasluženo osvojili naslov prvaka - smatra Valpovčanin na belišćanskoj klupi, koji će od jeseni krenuti u obranu regionalnog primata te, ako se pruži prilika, i novog nastupa u prvoligaškim kvalifikacijama.

- Plasman u viši razred uvijek je motiv, koji mi ipak ne jurimo pod svaku cijenu. Klub je stabilan na svim poljima, financijski bismo stoga svakako izdržali prvoligaške zahtjeve. No većina je gostovanja u Dalmaciji, a naši igrači imaju poslovne i školske obveze, koje onda nije lako uskladiti s dalekima putovanjima. Morali bismo se malo i pojačati, ali klupska politika ipak ide u smjeru da se u seniorsku momčad uključuju igrači iz našeg omladinskog pogona - pojašnjava Čamagajevac.

Koordinator svih klupskih selekcija, Drago Nikšić, smatra da bi prvoligaška karavana trebala biti podijeljana u dvije regije, tada se ne bi dogodilo da košarkaški već ionako osiromašena regija u sljedećoj sezoni nema ni jednog predstavnika u Prvoj ligi. No Belišćani su pokazali da u budućnosti imaju pravo za nju ozbiljno konkurirati. N. Benčina
Na skupu prvaka svih A-2 liga, belišćanski su košarkaši ostavrili dvije pobjede u četiri kvalifikacijske utakmice
Najčitanije iz rubrike