Regija
MEĐUNARODNI GLAZBENI FESTIVAL

Sporazum o suradnji za Dane Milka Kelemena
Objavljeno 7. svibnja, 2019.
SLATINA

Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena ima ulogu promoviranja lika i djela Milka Kelemena, njegove glazbe te glazbe skladatelja svih povijesnih razdoblja i ostale umjetnosti vezane uz boju i pokret, a održava se svake godine u listopadu i trajanju od deset dana u Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji.

To je utanačeno Sporazumom o suradnji oko organizacije Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena, koji su jučer u Slatini potpisali predstavnici ustanova koje su i do sada davale svoj doprinos organizaciji najznačajnije kulturne manifestacije u gradu. Za Virovitičko-podravsku županiju Sporazum je potpisao zamjenik župana Darko Žužak, za Grad Slatinu gradonačelnik Denis Ostrošić, za Hrvatsko društvo skladatelja Berislav Šipuš, za Hrvatski glazbeni savez Unison predsjednik Goran Končar, za Udruga stvaratelja u kulturi DMK član Hrvoje Felbar, za Glazbenu školu Milka Kelemena ravnatelj Antonio Brzica, za Zavičajni muzej Slatina kustos Srđan Đuričić, Za Pučko otvoreno učilište ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac, za Maticu hrvatsku Ogranak Slatina predsjednica Zorica Varga, za Turističku zajednicu direktorica Ureda Vanja Lazić, te za Slatinski informativni centar direktor Robert Turkalj.

Potpisanim Sporazumom definirano je da gradonačelnik Slatine imenuje Glazbenu školu Milka Kelemena za organizatora Festivala, a ravnatelja škole za predsjednika Festivalskog odbora. Dosadašnja direktorica Jadranka Srdoč imenuje se počasnom predsjednicom Festivala. Program Festivala priprema i predstavlja Programsko vijeće, koji čine Hrvatsko društvo skladatelja (Berislav Šipuš), Hrvatski glazbeni savez Unison (Goran Končar), Glazbena škola Milka Kelemena (Antonio Brzica) i Udruga stvaratelja u kulturi DMK (Jadranka Srdoč).

Svi potpisnici prihvatili su Sporazumom predviđene obveze pa će Županija i Grad "voditi brigu o financijskoj pomoći u izvršenju festivalskog programa", a udruge i institucije o svim ostalim organizacijskim poslovima, od svih segmenata programa do promotivnih materijala i smještaja gostiju.

Osim u deset predviđenih festivalskih dana tijekom listopada, ove godine organiziran je i sadržajniji pretprogram Festivala kako bi se značajnije obilježilo 25 godina Dana Milka Kelemena u Slatini. Gudački kvartet Rucner nastupit će u crkvama izvodeći skladbe hrvatskih kompozitora 18. svibnja u Kozicama, a sutradan u Sladojevcima i Novom Senkovcu. P. Žarković
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BUDI SE JEDINO BARANJSKO MJESTO NA DUNAVU

Na Zelenom otoku najviše je novih smještajnih kapaciteta

2

TURISTIČKA PONUDA ŽUPANJE POSTALA BOGATIJA

Kuća za odmor “Šokačka lady” otvorena je za goste

3

VINKOVČANI U NOVOM PROJEKTU VRIJEDNOM 10 MILIJUNA KUNA

Za uređenje bivše Opskrbe
u zatvorenu tržnicu iz EU-a
pet milijuna kuna pomoći