Regija
MEĐUNARODNI GLAZBENI FESTIVAL

Sporazum o suradnji za Dane Milka Kelemena
Objavljeno 7. svibnja, 2019.
SLATINA

Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena ima ulogu promoviranja lika i djela Milka Kelemena, njegove glazbe te glazbe skladatelja svih povijesnih razdoblja i ostale umjetnosti vezane uz boju i pokret, a održava se svake godine u listopadu i trajanju od deset dana u Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji.

To je utanačeno Sporazumom o suradnji oko organizacije Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena, koji su jučer u Slatini potpisali predstavnici ustanova koje su i do sada davale svoj doprinos organizaciji najznačajnije kulturne manifestacije u gradu. Za Virovitičko-podravsku županiju Sporazum je potpisao zamjenik župana Darko Žužak, za Grad Slatinu gradonačelnik Denis Ostrošić, za Hrvatsko društvo skladatelja Berislav Šipuš, za Hrvatski glazbeni savez Unison predsjednik Goran Končar, za Udruga stvaratelja u kulturi DMK član Hrvoje Felbar, za Glazbenu školu Milka Kelemena ravnatelj Antonio Brzica, za Zavičajni muzej Slatina kustos Srđan Đuričić, Za Pučko otvoreno učilište ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac, za Maticu hrvatsku Ogranak Slatina predsjednica Zorica Varga, za Turističku zajednicu direktorica Ureda Vanja Lazić, te za Slatinski informativni centar direktor Robert Turkalj.

Potpisanim Sporazumom definirano je da gradonačelnik Slatine imenuje Glazbenu školu Milka Kelemena za organizatora Festivala, a ravnatelja škole za predsjednika Festivalskog odbora. Dosadašnja direktorica Jadranka Srdoč imenuje se počasnom predsjednicom Festivala. Program Festivala priprema i predstavlja Programsko vijeće, koji čine Hrvatsko društvo skladatelja (Berislav Šipuš), Hrvatski glazbeni savez Unison (Goran Končar), Glazbena škola Milka Kelemena (Antonio Brzica) i Udruga stvaratelja u kulturi DMK (Jadranka Srdoč).

Svi potpisnici prihvatili su Sporazumom predviđene obveze pa će Županija i Grad "voditi brigu o financijskoj pomoći u izvršenju festivalskog programa", a udruge i institucije o svim ostalim organizacijskim poslovima, od svih segmenata programa do promotivnih materijala i smještaja gostiju.

Osim u deset predviđenih festivalskih dana tijekom listopada, ove godine organiziran je i sadržajniji pretprogram Festivala kako bi se značajnije obilježilo 25 godina Dana Milka Kelemena u Slatini. Gudački kvartet Rucner nastupit će u crkvama izvodeći skladbe hrvatskih kompozitora 18. svibnja u Kozicama, a sutradan u Sladojevcima i Novom Senkovcu. P. Žarković
Možda ste propustili...

KULTNO OKUPLJALIŠTE VINKOVČANA

Na mjestu nekadašnjeg Malog kina trg sjećanja

GRADONAČELNIK VALPOVA POKRENUO MJESEČNIK

Šutalu novine više nisu samo bacanje novca?

DIPLOMIRANI INŽENJER GRAĐEVINARSTVA SUDJELOVAO U VAŽNIM PROJEKTIMA

Ranku Careviću zlatna plaketa Grada Virovitice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBITELJ MARIĆ IZ VRBANJE NE STRAHUJE ZA TRŽIŠTE

Začinska dimljena i tucana paprika osvojile su kupce

2

RADOVI NA DC55 PRI KRAJU

Vozači tvrde da je cesta
znatno uža nego prije

3

POVUČENA ODLUKA O ZADUŽENJU

Dva vijećnika HDZ-a
priklonila su se oporbi