Osijek
POTPORE GRADA OSIJEKA

Nova mjera - poticanje zapošljavanja
Objavljeno 4. svibnja, 2019.
Grad Osijek raspisao je javne pozive za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na svome području u 2019. godini. Sveukupno je u gradskom proračunu za tu namjenu u tekućoj godini osigurano 6,775 milijuna kuna, značajno je to povećanje u odnosu prema 1,3 milijuna kuna iz 2018.

Objavljena su četiri javna poziva podijeljena u dvije cjeline. Prva cjelina je jačanje konkurentnosti poduzetnika - riječ je o potporama koje se dodjeljuju za pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, potporama za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, certificiranje proizvoda i procesa te usklađivanje poslovanja s GDPR-om, potporama tradicijskim i umjetničkim obrtima... U okviru te cjeline poseban se pak poziv odnosi na poduzetnike iz IT sektora. Sveukupno izdvojen je iznos od 2,5 milijuna kuna, a korisnici potpora mogu biti mikro, mali i srednji poduzetnici. Potpore se, primjerice, dodjeljuju za pokriće dijela troškova izvršenog ulaganja, nastalog od 1. prosinca 2018., potom za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, ali i potpore za izlaganje na sajmovima i odlazak na sajmove i konferencije kao posjetitelj.

Za javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva za mjeru poticanja zapošljavanja na području Grada Osijeka u 2019. godini osigurana su 4,2 milijuna kuna, od kojih je 2,375 milijuna kuna ako je riječ o zapošljavanju u IT sektoru. Jedan poslovni subjekt može koristiti potpore za do pet novozaposlenih osoba. Potpora se odobrava u postotnim iznosima bruto II plaće, i to 30 % za plaće do 5500 kn; 40 % za plaće od 5501 do 8000 kn; te 50 % za plaće iznad 8001 kn. Ipak, potpora ne može prelaziti pet tisuća kuna mjesečno, a može se ostvariti za osobu koja je zaposlena u 2019. godini i do trenutka zatvaranja natječaja - do 3. lipnja.

Javni pozivi dostupni su na web-stranici Grada Osijeka (www.osijek.hr), a sve informacije u vezi s pozivima mogu se dobiti i preko Centra za poduzetništvo (Josipa Jurja Strossmayera 341). Prijave na poziv dostavljaju se, kao i u prijašnjim godinama, preporučeno poštom ili osobno u pisarnicu Grada Osijeka. D.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana