Osijek
HTIO PLATITI PUTOVNICE KARTICOM U POŠTI U POLICIJI I IZNENADIO SE:

Na poštanskom sam
šalteru izgubio red i živce
Objavljeno 4. svibnja, 2019.
Mnogi građani nemaju naviku nositi veću količinu novca sa sobom jer umjesto gotovinom plaćaju karticama. No ne na svakom prodajnom mjestu, odnosno šalteru, a jedno od takvih mjesta je poštanski ured u zgradi PU osječko-baranjske, na što je upozorio sugrađanin Dario B. (podatci poznati redakciji), koji je s obitelji prošli tjedan trebao platiti izradu četiriju putovnica, što je iznos od oko 1500 kuna.

- Nisam uz sebe imao toliko novca i računao sam na plaćanje karticom. Službenica na poštanskom šalteru u policiji rekla mi je da ne primaju kartice i da moram platiti gotovinom. Bankomat mi nije bio usput, a osim što sam morao otići po novac, izgubio sam red na šalteru za izradu putovnica, gdje sam dugo čekao - ogorčen je Osječanin koji smatra da bi poštanski uredi trebali omogućiti izravno terećenje iznosa s kartice.

Kako doznajemo iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte, neke je usluge moguće platiti karticom, a neke ne, poput plaćanja računa ili slanja novca.

- Korisnici mogu na šalterima poštanskog ureda debitnim i kreditnim karticama podignuti gotovinu te na taj način obaviti plaćanje računa i slanje novca. U tim slučajevima matična banka naplaćuje naknadu za podizanje gotovine sukladno svom cjeniku - stoji u odgovoru Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte, kao i to da se naknada za podizanje gotovine ne naplaćuje za kartice koje izdaje Hrvatska poštanska banka.

Karticama je pak, kažu, plaćanje u poštanskim uredima omogućeno za sve poštanske usluge, HP express usluge, filatelističke proizvode te većinu maloprodajnog asortimana. Izuzetak su biljezi, duhanski proizvodi, ENC bonovi, e-bonovi operatera te lutrijske igre i srećke.
M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike