Osijek
SAJAM DRONOVA

2. Osijek Drone Expo: Konferencija, predavanja, prezentacije i radionice
Objavljeno 2. svibnja, 2019.
Jedini sajam dronova u Republici Hrvatskoj, sada već nadaleko poznati Osijek Drone Expo, sljedećeg tjedna u svom drugom izdanju donosi izuzetno zanimljiv program za sve entuzijaste i ljubitelje bespilotnih sustava. Naime, sajam će se održati u petak i subotu, 10. i 11. svibnja 2019., u nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt, a, uz prezentacije najmodernijih bespilotnih sustava i njihove dodatne opreme, očekuje se i atraktivna utrka dronova, kao i edukativne radionice za djecu.

No cjelokupan program najavit će konferencija u suorganizaciji s Poduzetničkim inkubatorom BIOS, koja će se u četvrtak, 9. svibnja, održati na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku, gdje će glavni fokus biti na upotrebi dronova u poljoprivredi. Službeni dio sajma potom će biti orijentiran oko nekoliko točaka počevši od predavanja Gorana Bajčija iz Msan grupacije, tvrtke koja vodi program prve hrvatske certificirane škole za dronove operatore, kao i prezentacije Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo i Hrvatske kontrole zračne plovidbe, koje će predstaviti sve novosti unutar zakonskog okvira za upravljanje dronovima. Osijek Drone Expo će na višu razinu podići i svjetski uspjeh tvrtke Orqa, koja na sajam dovodi goste iz SAD-a, odnosno iz tvrtki Rotor riot i Ostrich air, ali i predstavnike DCL - Drone Champions League, europske lige prvaka utrka dronova iz Švicarske, koji će otkriti važnost FPV sustava upravljanja dronovima iz prvog lica.

U međuvremenu, tijekom 10. i 11. svibnja, u sklopu sajma Osijek Drone Expo u nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt održavat će se i edukativne radionice za najmlađe, koji će od uvaženih stručnjaka učiti osnove robotike na mBotima i programiranja na micro:bitima. Mr.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike