Tehno
HRVATSKI STARTUP

Pomaže američkom SciNoteu
Objavljeno 3. svibnja, 2019.
Početkom siječnja ove godine TDA je otvorio natječaj kojim nagrađuje najbolje digitalne projekte na svijetu pod nazivom “Digital Project Competition for Companies”. TDA je svoj put započeo upravo na natjecanjima te na taj način dokazao da se naporan rad isplati. Ovim natječajem željeli su nagraditi najbolji poduzetnički projekt te ga financirati s 10.000 američkih dolara. Natječaj je zatvoren 15. ožujka 2019. godine. Razlog zbog kojeg je natječaj bio otvoren dva mjeseca je taj što je postojala velika potražnja među kompanijama. Pobjednik natjecanja je američka tvrtka s uredom u Ljubljani - SciNote.


"Budući da smo privukli svjetske tvrtke i njihove projekte, naš žiri, sastavljen od konzultanata iz digitalne industrije, imao je veliki izazov. Odluka je pala na SciNote jer smo jednim projektom spojili do sada nespojivo u ovom obliku - digitalni marketing sa znanošću. Isto tako SciNoteova prisutnost na američkom i zapadnoeuropskom tržištu čini projekt još zanimljivijim i vrjednijim", izjavio je Goran Deak, CEO.


SciNote je vodeća platforma za istraživače u akademskoj zajednici ili industriji - odnosno služi kao elektronička laboratorijska bilježnica. Jure Kumljanc, direktor marketinga tvrtke, izjavio je: “Za TDA smo doznali preko Instagrama. Razgovarali smo u timu jer nam se cijeli koncept TDA činio jako zanimljivim. Odlučili smo testirati platformu i objaviti projekt. Nadali smo se pobjedi, ali je nismo očekivali. Jako smo sretni i zadovoljni jer je naša platforma i projekt prepoznat od TDA. Naša vizija je digitalizirati znanost, olakšati znanstvenicima rad te približiti znanost novim generacijama. Mislim da smo na dobrom putu, a ova nagrada nam je i potvrda. Od ovog projekta očekujemo visokokvalitetnu internetsku platformu s modernim dizajnom prilagođenim mobilnim uređajima.”
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...