TvObzor
LEONARDO DICAPRIO

Zanimljiv život najvećeg holivudskog zavodnika
Objavljeno 3. svibnja, 2019.
Filmom “Život ovog dječaka” otvorio si je vrata uspješne karijere, a 2016. konačno je nagrađen i prestižnom nagradom Oscar za film “Povratnik”

Četrdesetpetogodišnjeg Leonarda DiCaprija smatraju jednim od najpoželjnijih holivudskih neženja, a njegovu pozornost mogu privući samo atraktivne pripadnice nježnijeg spola jedino ako su mlađe od 25 godina. Iako ga svi smatraju velikim zavodnikom i piše se najčešće o njegovom ljubavnom životu, njegov životni put ipak je mnogo zanimljiviji.Roditeljima dugujem sve

– Kamo god odem, netko bulji u mene. Ne znam bulje li ljudi zato što su me prepoznali, ili jednostavno zato što misle da sam neki čudak – opisao je Leonardo. Rođen je 11. studenoga 1974. godine kao Leonardo Wilhelm DiCaprio, jedino dijete Irmelin Indenbirken i Georgea DiCaprija. Ime Leonardo dala mu je majka koja se u trudnoći, tijekom posjeta jednom muzeju, divila jednoj od slika slavnog Leonarda DaVincija, kad je osjetila prvi udarac svog dječaka iz trbuha.


– Moja je majka kao boca dobrog vina, u smislu da je s godinama sve bolja i iskrenija, a to su njeni njemački geni. Ne smijem reći, jer joj se to neće svidjeti, ali jako me podsjeća na moju baku, njenu majku – istaknuo je DiCaprio.


Njegovi roditelji službeno su se razveli kad je imao samo godinu dana, iako nisu bili zajedno od majčine trudnoće, a nakon razvoda Leonardo je ostao živjeti s njom. Jako su bliski i danas, a glumac ima dobar odnos i sa svojim ocem, kojem je od svog honorara kupio automobil za 50. rođendan.


– Svojim roditeljima dugujem sve, tako sam odgojen i ne želim nikada zaboraviti na to. Stvari koje sam radio s njima, bilo da sam nedjeljom ujutro s tatom jeo tost i gledao ‘Popaja’, ili ukrašavao božićno drvce s majkom, uspomene su koje me čine sretnim.
Odrastao u siromaštvu

Nikada nije krio da je kao dječak odrastao u siromaštvu i u lošem kvartu prepunom droge i prostitucije.


– Nisam nikada probao drogu, vjerojatno zato što sam bio okružen njome i vidio što se događa ljudima još kad sam imao tri godine. Naravno da sam nekada imao želju i bio u iskušenju, naročito kad si na početku i meta si mnogih kritika koje te pogađaju.


Srećom, umjesto da postane kao većina njegovih vršnjaka iz kvarta član bande, DiCaprio je odabrao drugi put. Svjestan da neće dobro završiti nastavi li se družiti s njima, od malih je nogu tražio od majke da ga upiše na glumu i ona je pristala na to.


– Obožavao sam imitirati ljude i glupirati se pred roditeljima glumeći različite likove. Samostalno sam smišljao skečeve. Odrastao sam u Hollywoodu, ali moji roditelji uspjeli su me održati dalje od ulica i tog okruženja, držeći moj fokus na drugim stvarima, a ne na našem siromaštvu. Vodili su me u muzeje, učili me umjetnosti, čitali mi. Mama me svaki dan vozila dva sata kako bih mogao pohađati školu, a tata bi dolazio po mene. Ali škola me nije nikada zanimala – priznao je svojedobno.
Da je rođeni talent dokazalo se ubrzo, jer ga je 1992. Robert De Niro odabrao među mnoštvom dječaka da glumi u filmu “Život ovog dječaka”. Upravo ta uloga otvorila mu je vrata uspješne karijere te je napokon 2016. za film “Povratnik” nagrađen najprestižnijom nagradom - Oscarom. Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

MULTIPLATINASTA GLAZBENICA SIA PREDSTAVLJA NOVI SINGL

“Together” i na soundtracku filma “Music”, koji režira

BANANA ZVUK I KANDŽIJA PREDSTAVLJAJU PJESMU “OPG”

Imaju rješenje za recesiju i krizu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CATE BLANCHETT

Dvostruka oskarovka koja je u glumi završila slučajno

2

INTERVJU: TIN OSTREŠ /PSIHOMODO POP, T.O./

Puštam stvari da idu svojim tokom, nema forsiranja

3

NAKON VELIKE TRAGEDIJE ZDRAVKO ŠKENDER VRAĆA SE NA SCENU

Glazba me vodi na neka ljepša mjesta