Mozaik
DAISY OSMIČEVIĆ SVESTRANA ZAGREPČANKA SKRASILA SE U VINKOVCIMA

Slavonci su topli ljudi, uvijek za popit’ i pojest’ i vole raditi
Objavljeno 30. travnja, 2019.
Proputovala je Europu i svijet, radila na televiziji, bila model, a sad je novinarka

O Slavoniji se uglavnom razmišlja kao o području odakle mladi, pa čak i cijele obitelji, odlaze tražeći bolje mjesto za život. No rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević, nakon što je putovala Europom i svijetom, gdje je radila ili uživala u ljepotama i čarima putovanja, s obitelji, suprugom Vinkovčaninom i tek rođenim sinom, preselila je iz Rijeke, gdje je upoznala supruga, u Vinkovce, i to je grad baš po njezinoj mjeri...

- Završila sam srednju Upravnu školu i nakon nje upisala Talijansku školu mode i dizajna Callagari i ubrzo nakon završetka školovanja dobila sam prvi posao u AVA produkciji kao kostimer na projektu serije "Zakon ljubavi". Potom sam prešla u Media Pro produkciju i radila na projektu dramske serije "Najbolje godine", također kao kostimer. Nakon nekoliko godina provedenih u bliskoj suradnji s najvećim ‘facama‘ hrvatskog glumišta, uzela sam predah od posla i malo putovala po svijetu i Europi. Posao kojim sam se bavila otvorio mi je vrata i za bavljenjem modelingom, pa sam posljednjih 10 godina bila aktivna u snimanju reklama, glazbenih spotova, naslovnica i revija i moglo me se vidjeti u reklamama za brojne hrvatske i svjetske brendove, a za Hrvatsku turističku zajednicu snimila sam promidžbeni spot sa suprugom i sinom, i još mnogo toga - nabraja Daisy dodajući kako je pet godina bila aktivna članica u Traumatic arts, udruzi koja okuplja ljubitelje cirkuskih vještina, te je postala njihov izvođač.

- Volim i adrenalinske sportove pa sam tako jedno vrijeme trenirala free climbing, parkour, a imam položen i tečaj za veslanje za kajak i kanu. Također sam završila osnovnu glazbenu školu za gitaru i sam naučila svirati havajske ukulele. Nakon putovanja, gdje sam upoznala različite kulture, mnogo ljudi, drukčiju hranu i jezike, zaposlila sam se u produkciji Pogled naprijed, gdje sam radila kao organizator produkcije na dokumentarcima o maratonima u Stonu i Plitvičkim jezerima, a u Refresh media s Inom Alavanja radim na ideji emisije Maminjami, kulinarskog formata za djecu. Projekt je uspješno plasiran na Kitchen TV i tu zapravo započinje moja priča sa Slavonijom. Suprug je posljednjih 10 godina živio u Rijeci jer je tamo studirao i ostao živjeti. Upoznali smo se na festivalu na Cresu, gdje je bio DJ, a ja sam došla u pripomoć prijateljima u organizaciji festivala. Na prvu mi se jako svidio, ali trebalo je punih godinu dana osvajanja, dopisivanja i nalaženja da stupimo u vezu. To sam vrijeme živjela na relaciji Zagreb-Rijeka, ali postalo je naporno pa sam prešla u Rijeku, gdje je suprug otvorio Bike shop. Nedugo zatim ostala sam trudna i krajem 2017. rodila zdravog i poprilično živahnog dečkića Leona, i tada smo počeli sve više razmišljati o budućnosti i odlasku u Slavoniju – priča Daisy dodajući kako je uvijek maštala o životu u manjem gradu, a kada su posjetili suprugine roditelje u Vinkovcima, sve joj se više sviđala ideja o preseljenju. Naslijedili su kuću od 400 kvadrata gdje su suprugovi roditelji držali trgovinu, koju je trebalo obnoviti i mislili su da je pametnije novac kojim su plaćali stan i lokal u Rijeci, uložiti u obnovu svoje kuće u Vinkovcima.

- Suprug je odmah preuzeo trgovinu svojih roditelja koji su već pred mirovinom, pa je i njima odgovaralo da se posao nastavi u obitelji, počeli smo renovirati kuću, a ja sam krenula u potragu za poslom. Odmah sam se javila na Vinkovačku plavu televiziju, što je i logično s obzirom na moje dosadašnje iskustvo, i nakon razgovora dobila sam posao novinarke/voditeljice i u tom poslu zaista uživam. Ostala sam u branši u kojoj se osjećam kao doma i radim ono što najbolje znam i najviše volim. Slavonci su topli ljudi, druželjubivi, uvijek za popit‘ i pojest‘, vole raditi, žene su jako požrtvovne svojoj obitelji, mnogo više nego u drugim krajevima. Bosut mi je prelijep, volim se šetati uz nasip sa svojim psom Kingom. Obožavam kuhati, to mi je baš gušt. Eksperimentirati s hranom, a ponajviše peći kolače, pa se tako bar dva puta tjedno nađu i neke slastice na našem obiteljskom stolu. U slobodno vrijeme vježbam jogu, mnogo šetam, radim si sama svoje bio/eko kozmetičke kreme i bavim se vrtom iza kuće u kojemu sadim samo organsko povrće. Prednost života u Vinkovcima je ta što mi je sve na pet minuta. Danas kada dođem u posjet roditeljima u Zagreb shvatim koliko je zapravo život u velikim gradovima stresan i užurban – zaključuje Daisy Osmičević.

Miroslav Flego
najbolje
U VINKOVCIMA JE SVE NA 5 MINUTA
U Refresh media s Inom Alavanja radim na ideji emisije Maminjami, kulinarskog formata za djecu
Daisy Osmičević

TV-novinarka

U vrijeme vježbam jogu, mnogo šetam, radim si sama svoje bio/eko kozmetičke kreme i bavim se vrtom iza kuće u kojemu sadim samo organsko povrće.
Najčitanije iz rubrike