Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK I UDRUGA VEDRI GRAD

Vrtićarci iz DV Vedri dani posadili eko vrt
Objavljeno 27. travnja, 2019.

Gredice rajčice, papirke i začinskog bilja u samom središtu Osijeka vjerojatno bi bilo nešto posve neobično da nije riječ o onima koje su u subotnje prijepodne niknule u dvorištu dječjeg vrtića “Vedri dani”.  Naime, upravo je ovdje udruga Vedri grad u suradnji sa Dječjim vrtićem Osijek održala radionicu na otvorenom pod nazivom “Eko vrt u vrtiću” u sklopu koje su mališani iz ovog predškolskog objekta u Jagerovoj ulici  učili osonove održivog razvoja.


Unatoč kiši koja je prijetila otkazivanju akcije, naoružani kabanicama i gumenim čizmama, u dvorištu vrtića u povodu akcije okupili su se brojni vrtićarci svih dobnih skupina u pratnji roditelja, te su uz pomoć volontera udruge Vedri dan i svojih odgojiteljica krenuli sa sadnjom biljaka koje bi, uz njihovu svakodnevnu brigu, trebale već kroz nekoliko mjeseci dati ukusne plodove.


“Djeci smo unaprijed pripremili tri gredice okrađene drvenim kalupom unutar koji su sadili sjeme sezonskog povrća. Pripremili smo im alat i mogu reći das u se stvarno odilčno snašli. Kako je naš vrtić u središtu grada, većina djece živi u stanovima  i nema često priliku svjedočiti radovima na zemlji. Stoga je ovo je za njih odlična prilika da nauče od kuda hrana stiže u njihove tanjure, kao i što je ekološka proizvodnja. Možda je ovo danas bio prvi korak ka tomu da netko od njih jednoga dana ima svoj vrt”, rekla je odgojiteljica vrtića Sanela Mindek dodavši kako vjeruje da su posađene gredice povrća tek prve u nizu i začetak velikog eko vrta u “Vedrim danima”.I.Solar

Možda ste propustili...

PETAK, SUBOTA I NEDJELJA - TRI PROJEKCIJE U KINU URANIA

Trilogija DGO dokumentaristički je doprinos povijesti grada na Dravi

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE, PODRUČNI URED OSIJEK

Stopa zapošljavanja u deset mjeseci povećana za 2,1 %      

PREDSJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKOG SDP-A

Nasilje ima razoran utjecaj na društvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČAROBNA ATMOSFERA U TVRĐI

Svečano otvoren
Advent u Osijeku 2023.

2

ODRŽANA 27. SMOTRA SVEUČILIŠTA

Multikulturan grad čeka
novu generaciju studenata

3

ZAVRŠNA KONFERENCIJA ITU PT PROJEKATA

Osijeku odobreno 55 milijuna eura