Sport
DERBI ZAVRŠIO BEZ POBJEDNIKA

Susjedi podijelili plijen na “Koreji”
Objavljeno 24. travnja, 2019.
Subotnja utakmica u Jelisavcu imala je posebnu težinu za obje momčadi, i za domaći Vihor i za gostujući Zrinski. Bio je to susjedski i derbi slovačke manjine, a zna se kako je uvijek najdraže pobijediti prvoga susjeda. No, u subotu nije bilo pobjednika. Očekivalo se mnogo, no gledatelji su dobili malo. Na “Koreji” je završilo bez pogodaka 0:0.

Vihor je imao jasan cilj - pobjedu, ali stigao je samo do remija, dok je Zrinski pokazao zašto se nalazi visoko plasiran na tablici. U Jelisavac se nije došao braniti i zasluženo je kući ponio bod. U tom nadmetanju najviše su ostali zakinuti gledatelji, jer prigoda je bilo malo i s jedne i s druge strane, pa je ova nula nekako i najrealniji ishod susreta klubova iz mjesta u kojima živi slovačka manjina.

- Bila je to tvrda utakmica, baš onakva kakvu smo i očekivali - komentirao je igrač/trener Vihora Marko Dinjar. Na kraju nije bio nezadovoljan, ali je imao kritika na račun svoje momčadi.

- Neki bi igrači trebali dati deset ili petnaest posto više u ovakvim utakmicama i onda pitanje pobjednika ne bi dolazilo u obzir. Ovo je bio derbi, a u derbijima se “gine” za svaku loptu, izvlači svoj maksimum. No, ne mogu reći da sam nezadovoljan s obzirom na to da Zrinski nije uopće loša momčad, uostalom, peti su na tablici - rekao je Dinjar.

Kako je Čepin izgubio od Cibalije, Vihor je bodom došao do drugog mjesta na trećeligaškom “istoku”.

- Nismo pobijedili, a napravili smo pomak. Bez obzira na sve, čestitam svojoj ekipi koja je posljednjih minuta, iako s igračem manje (isključen Šoštarić), došla u dvije situacije u kojima smo mogli zabiti pogodak. Znači i s igračem manje imali smo prividnu inicijativu, ali kada se sve zbroji i oduzme, mislim da je ovaj rezultat najrealniji.

Vihor u sljedećem kolu ide kod Mladosti u Ždralove.

- Oni su prošlo kolo dobili Slavoniju u Požegi, a nas su pak slavonijaši pobijedili na “Koreji”. Mladost je dobra i čvrsta ekipa, bolji su nego prošle sezone. No, idemo po bodove koji bi nas učvrstili na drugom mjestu tablice - zaključio je Marko Dinjar. S. Sobodić
Ne žele u viši rang
Iako su trenutačno drugoplasirani na ljestvici Treće HNL "Istok", čini se da u NK-u Vihor nemaju ambicija ići u viši rang natjecanja. Naime, na adresu HNS-a nisu poslali zahtjev za idavanje licence za Drugu HNL i po tome se može zaključiti kako u Jelisavcu imaju pobjedničke ambicije i žele visoku poziciju na tablici, ali viši rang natjecanja ih očito baš i ne zanima.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike